Najnovije vesti

PAMELA MOLI ZA POMOĆ ASANŽU! PISALA I POZNATOM REPERU: Mislim da pokušavaju da ga ubiju!
Foto: Fonet/ AP

DOBRI PRIJATELJI

PAMELA MOLI ZA POMOĆ ASANŽU! PISALA I POZNATOM REPERU: Mislim da pokušavaju da ga ubiju!

Planeta

Glumica Pamela Anderson, koja već godinama posećuje Džulijana Asanža u ambasadi Ekvadora pisala je američkom reperu Kanje Vestu u nadi da će pomoći osnivaču Vikiliksa.

Anderson je nedavno izjavila da su Asanžu onemogućili pristu internetu zbog čega je odsečen od svih. Takođe, kako je dodala, zabranjene su mu i posete zbog čega je u nemogućnosti da na bilo koji način stupi u kontakt sa njim. Ona u pismu reperu navodi da je jako zabrinuta za osnivača Vikiliksa kao i da je njegovo trenutno stanje mučno.

"Ja ga podržavam i znam da ceniš slobodu govora", napisala je. "Mislim da pokušavaju da ga ubiju. To je mučenje. Želim da mu obezbedim veću podršku. Javna podrška bi mogla da ga oslobodi. Mediji su monopolizovani, pa su hrabri glasovi jedina nada. Mislim da biste mu se divili", stoji u pismu. Asanž već više od pet godina živi u ambasadi Ekvadora u britanskoj prestonici, nakon što su mu ekvadorske vlasti dodelile azil kako bi izbegao izručenje Švedskoj zbog optužbi seksualne prirode i mogućnost da potom bude prebačen u SAD, koje ga potražuju zbog informacija koje je objavio Vikiliks.

Kurir.rs/ Independent

Foto: Fonet/ AP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...