ŠOK! OTKAZAN SASTANAK DVE KOREJE: Neizvestan samit Trampa i Kima, Seul ponovo ljut na Amerikance (VIDEO)
Foto: AP

neočekivano

ŠOK! OTKAZAN SASTANAK DVE KOREJE: Neizvestan samit Trampa i Kima, Seul ponovo ljut na Amerikance (VIDEO)

Planeta -

Severna Koreja otkazala je samit sa Južnom Korejom i zapretila je da će odložiti samit između američkog predsednika Donalda Trampa i Kim Džong - una zbog planiranih američkih vojnih vežbi sa Južnom Korejom, izveštavaju južnokorejski mediji

Pjongjang je otkazao razgovore sa Seoulom zbog vojnih vežbi Južne Koreje i SAD, citirala je novinska agencija Jonap medije u Severnoj Koreji. Vežbe se na severu vide kao proba za invaziju na Severne Koreje i provokaciju usred otopljavanja odnosa dve zemlje.

AFP je izvestio da je i Severna Koreja zapretila da će ukinuti visoko očekivani samit između američkog predsednika Donalda Trumpa i severnokorejskog lidera Kim Džong-una.

Prema tvrdnjama južnokorejskog političara i bivšeg poslanika vladajuće partije Čoi Dža-sunga Donald Tramp i Kim Džong-un su trebali da se sastanu u Singapuru 13. juna.

On je novinarima rekao da je Singapur najverovatniji kandidat za lokaciju ovog istorijskog susreta kao i da bi dvojica lidera trebalo da stignu u tu zemlju 12. juna.

Dvojica lidera verovatno uglavnom će razgovarati o denuklearizaciji Severne Koreje i mogućem uspostavljanju diplomatskih odnosa, kaže Čoi, prenosi Jonhap.

Kurir.rs/RT

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track