DONALD TRAMP JUNIOR PRED SENATOM: Ne sećam se razgovora sa ocem o istrazi!
Foto: AP / Sue Ogrocki

istraga o ruskom mešanju

DONALD TRAMP JUNIOR PRED SENATOM: Ne sećam se razgovora sa ocem o istrazi!

Planeta -

Sin američkog predsednika Donalda Trampa, Donald Tramp Junior izjavio je pred Odborom za pravosuđe američkog Senata da ne može da se seti da li je sa ocem razgovarao o navodnoj istrazi u vezi ruskog mešanja u predsedničke izbore.

Odbor je objavio više od 1.800 stranica trnskripta intervjua Donalda juniora i drugih koji su se u Trampovoj kuli u Njujorku sreli sa ruskim advokatom, uoči predsedničkih izbora 2016. godine.

Kako se navodi, tokom intervjua Tramp junior je odgovarao na različita pitanja, uključujući i to da li je o istrazi razgovarao sa svojim ocem, kao i da ne vidi ništa loše u tome što je prisustvovao sastanku na kome mu je obećan materijal protiv demokratske kandidatkinje Hilari Klinton.

Pored Trampa juniora, o tom sastanku su ispitane još četiri osobe koje su prisustvovale sastanku - publicista Rob Goldstoun, koji je i ugovorio sastanak, ruski lobista Rinat Ahmetšin, poslovni saradnik firme sa sedištem u Moskvi Ike Kaveladze i prevodilac.

Specijalni izaslanik Robert Miler vodi istragu o ruskom mešanju u američke izbore, odnosno o tome da li je Trampova kampanja ometala pravosuđe, a u fokusu te istrage je sastanak članova Trampove kampanje i ruskog advokata.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Sue Ogrocki

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track