OKUPIRALI VINDZOR: Hiljade obožavalaca iščekuje venčanje godine! (FOTO)
Foto: EPA

PRAZNIČNA ATMOSFERA

OKUPIRALI VINDZOR: Hiljade obožavalaca iščekuje venčanje godine! (FOTO)

Planeta -

Hiljade obožavalaca okupilo se jutros u cik zore u engleskom gradu Vindzoru, čekajući raskošno kraljevsko venčanje britanskog princa Harija (33) i američke glumice Megan Markl (36), koje će početi u podne.

Uzbuđeni građani su, čim je svanulo iznad kamenih zidina Dvorca Vindzor, rezidencije britanske kraljevske porodice, počeli da se okupljaju iza bezbednosnih barijera, a mnogi su ogrnuti britanskim i američkim zastavama, dok policija patrolira ulicama sa poluatomatskim oružjem i nadzire okolinu sa krovova obližnjih zgrada.

"Ovo je trenutak kada svi možemo da slavimo preporod kraljevske porodice. Ovo je i trenutak kada cela zemlja može da se ujedini, umesto da bude podeljena. Ovo je dan kada se možete ponositi time što ste Britanac", kaže Keni Mekinli (60) iz Škotske.

Očekuje se da će više od 100.000 obožavalaca preplaviti uske ulice Vindzora, gradića oko 30 kilometara zapadno od Londona, a u ovo mesto je pristiglo i na stotine televizijskih ekipa.

Bezbednost je jaka, a posetioci moraju da prođu kroz policijske kontrolne punktove postavljene oko dvorca, koji je bio dom 39 engleskih monarha od 1066. godine.

foto: EPA

Očekuje se i da će milion ljudi na televizijskim ekranima pratiti venčanje popularnog unuka britanske kraljice Elizabete Druge i američke zvezde TV drame "Suits", koje će se obaviti u kapeli crkve Svetog Djorđa iz 15. veka u kompleksu dvorca u Vindzoru, najstarijeg i najvećeg zamka na svetu, u kojem neko živi.

foto: EPA

Samu ceremoniju na licu mesta pratiće 600 ljudi.

Nevesta će u crkvu doći sa svojom majkom Dorijom Ragland (61), sa kojom je provela noć u luksuznom hotelu, dok je princ Hari odseo u drugom hotelu sa svojim starijim bratom, princom Vilijamom.

Planirano je da Merkel u kapelu uđe bez pratnje, a onda će je do oltara dovesti Harijev otac, princ Čarls.

Juče su završene poslednje pripreme za veliki dan, a proba vožnje kočijom privukla je pažnju na stotine ljudi, dok je kraljevski par u automobilu prošao rutom u pratnji policije.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Stilski bukvar buduće vojvotkinje od Saseksa: 3 nezaboravne odevne kombinacije Megan Markl (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track