DOKUMENTARAC OTKRIVA ŠOKANTNE DETALJE: Princeza Dajana je imala niz psihičkih poremećaja zbog traume iz detinjstva, to joj je uništilo brak (VIDEO)
Foto: Profimedia

TRAGIČNA PRIČA

DOKUMENTARAC OTKRIVA ŠOKANTNE DETALJE: Princeza Dajana je imala niz psihičkih poremećaja zbog traume iz detinjstva, to joj je uništilo brak (VIDEO)

Planeta -

Poslednjih nekoliko dana sve oči sveta bile su uprte u britanski dvor i venčanje princa Harija i Megan Markl.

Međutim, kada se priča i piše o kraljevskoj porodici, nemoguće je da se ne spomene princeza Dajana i njen brak s princom Čarlsom.

Fanovi kraljevske porodice Hariju i Megan žele duži brak nego što su imali njegovi roditelji, a život Dajane i Čarlsa i dalje je vruća tema o kojoj mnogi žele da znaju što više.

U dokumentarcu "Diana - Story Of A Princess" (Dajana - priča o princezi) navodi se da su za vreme braka Čarlsovi prijatelji pričali da princeza ima psihičke probleme zbog trauma koje vuče iz detinjstva. Naime, kada je imala sedam godina, njeni roditelji su se razveli, a starateljstvo je dobio njen otac.

Peni Džunior, autorka biografije pokojne princeze, takođe je u spomenutom dokumentarcu iznela tvrdnju da je Dajana u vezu s princom ušla s mentalnim problemima koji su kasnije kulminirali depresijom i bulimijom.

Razvod njenih roditelja navodno je bio jednako dramatičan kao i njen razvod, a Dajanini roditelji posle razvoda skoro da nisu ni razgovarali. Njen otac ponovo se oženio nakon nekoliko godina, a ona je to jako teško podnela.

"Imala je nesrećno detinjstvo i sama je ušla u jednako nesrećan brak", kaže Džunior.

Princeza Dajana je bila "idealna devojka za princa Čarlsa" u to doba. Bila je ćerka engleskog grofa, imala je 19 godina i nije imala dečka pre princa.

Iako se početak njihovog braka činio kao bajka, princeza je kasnije sama priznala da je to bio pakao od prvog dana i da je tokom prvih godina života s Čarlsom obolela od bulimije i depresije. Nekoliko puta je pokušala i da se ubije.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Od bajke do tragedije - smrt princeze Dajane i dalje obavijena velom tajne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track