EVO KAKO SE POSTAJE ČLAN NAJPOZNATIJIH TAJNIH DRUŠTAVA: Da li je uopšte moguće učlaniti se u masone, iluminate...
Foto: Zorana Jevtić

SVOJEVRSNI VODIČ

EVO KAKO SE POSTAJE ČLAN NAJPOZNATIJIH TAJNIH DRUŠTAVA: Da li je uopšte moguće učlaniti se u masone, iluminate...

Planeta -

Javna je tajna da su Bijonse i Džej Z najverovatnije u Iluminatima, dok je Džordž Buš u društvu "Lobanja i kosti". Da li to znači da morate biti neverovatno uspešni ili da ste plave krvi kako bi ste pristupili nekoj tajnoj organizaciji koje vladaju svetom?

Hajde prvo da vidimo da li postoji način da uđete u Iluminate.

Iluminati su tajno društvo osnovani 1776 u Bavarskoj.

Ta organizacija je podržala ideale prosvetiteljstva, borbe protiv sujeverja, zloupotrebe državne vlasti i nepotrebnog religijskog uticaja na život javnosti. Grupu je zabranio bavarski vladar Čarls Teodor koji je to učinio na poziv Rimokatoličke crkve, koja se nije slagala sa učenjem Iluminata.

Gete je bio ILuminat, kao i mnogi istaknuti građani. Kada je dosegla svoj vrhunac, organizacija je imala 2.500 članova. Ipak razni državni propisi bili su uspešni u raspuštanju organizacije do 1787.

Postojala je teorija, objavljena 1797. i 1798. u memoarima Augustina Baruela koja govori o tome da su Iluminati preživeli i da su uspeli da utiču na svetske događaje.

Da li je to tačno, teško je suditi o tome, posebno ako niste član Iluminata. Ali postoje neke moderne organizacije koje tvrde da su naslednici originalne Bavarske grupe. One naravno nisu pravi Iluminati, ali neke od njih žele da vam prodaju priču.

Dakle da sumiramo, niko od vas ne bi mogao da se učlani u Iluminati jer oni više i ne postoje. Ili to i nije baš tako...

Ipak, idemo dalje...

foto: Dado Đilas

Još jedna tajna organizacija za koju ste možda čuli su "Lobanja i kosti". Da li primaju nove članove?

Najverovatnije da, ali morate da budete đak čuvenog Jejla.

"Lobanja i kosti" su tajno drušvo osnovano 1832. Svake godine bira 15 istaknutih članova juniorske klase da se pridruži njihovim redovima. I muškarci i žene mogu da postanu članovi.

I predsednik Džordž Buš stariji i njegov sin Džordž Buš mlađi su članovi ovog društva zajedno sa nekadašnjim državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem kao i mnogim drugim istaknutim članovima mnogih američkih vlada.

Ovo je dovelo do reputacije da ovo društvo kontroliše i upravlja svetom. Postoji čak i teorija da ovo društvo upravlja CIA-om. E sad niko ne može da ovo definitivno potvrdi ili ne ali eto barem sada znate da se u ovo društvo možete učlaniti... Doduše pod određenim okolnostima.

Naravno, ovakvi elitni klubovi nisu za svakog. Tako je organizovano naše društvo. Čak i Dizni ima tajni klub koji se zove Klub 33, a postoji lista čekanja od 14 godina za prijem novih članova. Članstvo u ovom klubu vam daje ekskluzivne bonuse, kao što je alkohol, jer je to jedino mesto gde se alkohol služi u Diznilendu. Takođe dobijate pristup olakšanom parkiranju i pristup posebnim salama.

Još jedno poznato tajno društvo su bez sumnje masoni. Doduše ono i nije više toliko tajno, a možete se i uučlaniti u njega jer lože postoje širom sveta. Ova bratska organizacija svoje poreklo vodi od lokalnih zidara koji se sastaju još od 14. veka.

Po nekim podacima masoni broje skoro 6 miliona članova. Ne postoji jedno telo koje kontroliše sve lože tako da ode teorija o tome da masoni dominiraju svetom...

Ili u tome ipak ima neke istine

Kurir.Rs/Bigthink

Foto: Zorana Jevtić, Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track