PAKAO SVE BLIŽI I BLIŽI: Ovako su meštani Havaja u očaju gledali kako im lava guta kuće i puteve (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

VULKAN SVE UNIŠTAVA

PAKAO SVE BLIŽI I BLIŽI: Ovako su meštani Havaja u očaju gledali kako im lava guta kuće i puteve (VIDEO)

Planeta -

"Živim gore i već sam sve evakuisala. Samo sam došla da se pozdravim od komšiluka poslednji put", rekla je Lori Kruz čiji je dom na Havajima uništio razbesneli vulkan.

"Kada znate sve u ulici vi ste kao porodica, i ovo je razarajuće za nas. Nisam znala šta da očekujem ali sam se nadala da naša kuća neće biti uništena. Valjda je Bog imao druge planove", rekla je Lorina ćerka, Alisa.

foto: Reuters

Na snimcima se može videti kako meštani gledaju kako se lava polako bliži njihovim kućama, a pojedinci su čak iskoristili priliku i da slikaju te prizore.

foto: Youtube/Printscreen

Aktivne pukotine iz kojih još kulja lava mogu se videti svuda uz put, kako uništavaju i pale drveće i imanja ljudi. Iz šuma koje gore vide se životinje koje beže pred nezaustavljivom silom prirode.

foto: EPA

Vulkan Kilauea na Havajima već nedeljama ne miruje, a sada lava koju izbacuje kulja ka geotermalnoj elektrani Puna, što se vidi i na apokaliptičnim snimcima iz vazduha. Lokalne vlasti proglasile su crvenu uzbunu, i čine sve što je u njihovoj moći da spreče da lava uđe u elektranu.

foto: EPA

Vulkan je aktivan već nedeljama, zasad bez ljudskih žrtava. Prošle nedelje je eksplozivna erupcija vulkana izbacivala pepeo 9.144 metra visoko u vazduh.

Osim toga, naučnici su na Havajima uslikali redak snimak plavog plamena metana koji izbija iz kratera Kilauea vulkana dok se vidi i lava koja izbija u pozadini. Upozorili su da metan može da uzrokuje eksplozije kada se zapali dok je zarobljen pod zemljom, kao i da plamenovi mogu da se probiju i do nekoliko metara.

Kurir.rs/Skaj njuz/Tanjug Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) UŽARENA LAVA NADIRE KA AUTU! Ima li spasa ili će ga progutati?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja