MUŽ DVAPUT POKUŠAO DA JE UBIJE I POBEGNE S LJUBAVNICOM: Preživela i pad s KILOMETAR visine i posle svega - ODBIJA RAZVOD! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/ITV News

šokantno

MUŽ DVAPUT POKUŠAO DA JE UBIJE I POBEGNE S LJUBAVNICOM: Preživela i pad s KILOMETAR visine i posle svega - ODBIJA RAZVOD! (VIDEO)

Planeta -

Britanka, koju je muž dva puta pokušao da ubije i koga je sud proglasio krivim, i dalje ne veruje da je on sposoban za ubistvo.

Fizioterapeutkinja Viki Silijer (42) iz Ajmsberija (Engleska) preživela je pad sa visine od preko 1.000 metara, kada je njen suprug Emil Silijer, inače vojno lice, presekao užad njenog padobrana.

Ona je svesna toga da joj je muž bio ženskaroš i lažov, da je bio opsednut seksom sa svingerima i prostitukama i da je imao velike dugove. Takođe zna da je nameravao da je napusti da bi započeo novi život s ljubavnicom i da bi mu isplata životnog osiguranja svakako pomogla u tome, ali još uvek odbija da prihvati da je bio spreman da je ubije na tako podmukao način, a njihovo dvoje dece, šestogodišnju devojčicu i trogodišnjeg sina, ostavi bez majke.

Prošle nedelje Krunski sud u Vinčesteru proglasio je 38-godišnjeg Silijera krivim, posle optužbe da je aprila 2015. dvaput pokušao da ubije Viki.

Prvo je pokušao da izazove eksploziju gasa u njihovoj kući u Viltširu, a kad nije uspeo u tome, krišom je zamrsio konopce njenog glavnog padobrana i onesposobio rezervni uoči skoka.

Viki ističe da će "pod pritiskom" tužilaštva morati da prihvati presudu, ali da to "nije bio pokušaj ubistva".

"Volim muža kakav je nekada bio. Uvek će mi biti stalo do oca moje dece", rekla je ona.

Ističe da joj je najvažnije da zaštiti svoju decu, da ne želi da im zbog toga život bude upropašćen, ali da joj najteže padaju ćerkina pitanja.

Sada kada je njen muž proglašen krivim, Viki, koja je do sada govorila deci da im je otac na službenom putu, će morati da im objasni da je on u zatvoru "zbog loših stvari", ali kaže da nema nameru da im kaže "da je tata pokušao da ubije mamu".

Emil Slijer je čitavog života varao žene koje su ga najviše volele. Odbio je da prizna dvoje dece koju je dobio s prvom devojkom, tinejdžerkom iz Južne Afrike Nikolin Šepard. Još dok je bio u vezi s Nikolin, oženio se prvom suprugom Karli Tejlor, a kada su se razveli, upoznao je Viki. Venčali su se, ali ju je varao s prvom ženom Karli i, istovremeno, ušao u vezu sa Austrijankom

Štefani Goler, koju je upoznao na skijanju dok je Viki bila u drugom stanju. Imao je bezbroj tajnih veza, avantura i često je posećivao seks-klubove.

"On je alfa-mužjak, strastven i žestok", navodi Viki.

Ona se fizički u potpunosti oporavila od pada, mada su morali da joj zašrafe karlicu.

"Kosti zarastaju, ali rane na srcu verovatno ne", odgovara Viki na pitanje zbog čega ne može da prihvati istinu.

Nekoliko meseci pre nego što je isekao konopce njenog padobrana, Emil Silijer poslao je jezivu poruku nekadašnjoj devojci Nikolin Šepard, koja ga je optužila da je napustio njihovo dvoje dece.

"Ostavi me na miru, ili ću uraditi nešto zbog čega ćeš se pokajati što si mi se opet obratila", odgovorio je na njenu poruku.

Viki kaže da joj je osećaj govorio da ne skače toga dana kada je muž pokušao da je ubije. Ubeđena je da ima anđela čuvara i da ju je spasla majka, koja je umrla kada je ona imala 16 godina.

"Lekari ne mogu da objasne kako sam preživela, znači mora da postoji drugo objašnjenje. Da sam slušala sopstvenu intuiciju, ne bih iskočila iz aviona", kaže ona.

Kada je videla da se padobran ne otvara, otvorila je rezervni, a kada se on otvorio, počela je da se okreće i sve brže propada.

Spasla se zahvaljujući iskustvu i znanju, kao i činjenici da je lagana i da je pala na mekano, preorano polje.

"Jedino čega se sećam je metalni tresak. Videla sam da mogu da mrdam prstima i pomislila sam: Hvala bogu, kičma mi je čitava", zaključuje Viki.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto: Printscreen Youtube/ITV News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja