BIVŠI ŠEF CIA: Ne znam da li je Tramp uradio domaći oko Kima (VIDEO)
Foto: EPA, Wikipedia/CIA

SUMNJIČAV

BIVŠI ŠEF CIA: Ne znam da li je Tramp uradio domaći oko Kima (VIDEO)

Planeta -

VAŠINGTON - Bivši direktor CIA Majkl Hejden izjavio je da nije siguran da li je američki predsednik Donald Tramp "uradio neophodan domaći zadatak" za pregovore sa Severnom Korejom po pitanju njenog nuklearnog programa.

"Kim Džong-un (severnokorejski lider) poznaje svoj (nuklearni) progam u potpunosti. Mislim da zna za šta može da napravi ustupak i šta to znači, a za šta ne može da napravi ustupak. Ne znam da li je predsednik (Tramp) uradio tu vrstu domaćeg zadatka koja će mu pružiti isti nivo znanja", rekao je Hejden u emisiji "Ova nedelja" Marte Radac na televiziji Ej-Bi-Si (ABC).

Hejden je bio direkror CIA u vreme Džordža Buša mlađeg i Baraka Obame i direktor Nacionalne agencija za bezbednost (NSA) za mandata Bila Klintona i Buša mlađeg. On se nada da će bilo koji samit između Trampa i severnokorejskog lidera "ostati na nivou principa" pre nego da će se baviti sprecifičnostima.

Hejden je naglasio da je zabrinut da bi zahtevanje da Severna Koreja u potpunosti odustane od svog nuklearnog programa moglo da se završi "veoma loše". Kako je kazao, saglasan je sa republikanskim senatorom Markom Rubiom koji je, gostujući ranije u istoj emisiji, rekao da Kim Džong-un neće izvršiti denuklearizaciju.

"U potpunosti sam saglasan sa senatorom Rubiom. Oni se neće otarasiti svog nuklearnog oružja u potpunosti. I ako Trampova sorta, a to je pravi izraz u ovom slučaju, na ovaj sastanak ide da bi tako nešto zahtevala, ovo će se završiti veoma loše", naveo je Hejden.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA, Wikipedia/CIA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track