Najnovije vesti

MAJKA DEČAKA KOGA JE SPASAO SPAJDERMEN IZ MALIJA OTKRIVA NOVE DETALJE: To što je dete uradilo je jedno veliko čudo! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/corfu voice

SLUČAJ O KOME PRIČA CEO SVET

MAJKA DEČAKA KOGA JE SPASAO SPAJDERMEN IZ MALIJA OTKRIVA NOVE DETALJE: To što je dete uradilo je jedno veliko čudo! (VIDEO)

Planeta

Porodica dečaka (4) spasenog dok je visio sa balkona u Parizu na sve načine zahvaljuje Mamudu Gasami, migrantu iz Malija, koji se u nekoliko sekundi, poput Spajdermena, popeo i povukao dete na bezbedno.

"On je istinski heroj", rekla je baka nestašnog dečaka.

 

Dečakov otac izašao je do prodavnice i ostavio sina samog, a na povratku je odlučio da popularnu igricu "Pokemon Go" na ulici i zbog čega se i zadržao. Zbog toga mu preti kazna od dve godine zatvora.

Dečak je sa francuskog ostrva Reunion, gde mu žive majka i baka, stigao u Pariz pre tri nedelje. Majka i drugo dete trebalo je da im se pridruže u junu. Otac živi na šestom spratu zgrade pa je pravo čudo da je dečak zapravo pao dva sprata i uspeo da se uhvati na četvrtom spratu te prođe samo sa ogrebotinom.

 

Majka dečaka je rekla da otac nije navikao da čuva dete te da ga je i ranije ostavljao samog.

 

"Ne opravdavam ono što je suprug uradio. Ljudi će reći da je moglo da se dogodi svakome i da se već dogodilo. Moj sin je jednostavno imao sreće", kaže ona.


Mnogi su posle incidenta komentarisali da je komšija na četvrtom spratu mogao da uradi više da pomogne dečaku jer se činilo da mu je dovoljno blizu. Međutim, on je rekao da je držao dečaka za ruku, ali ga se nije usudio da ga povuče zbog paravana koji se nalazio između dva balkona.

 

"Nisam hteo da rizikujem i pustim mu ruku, mislio sam da je bolje da idem korak po korak", objasnio je i dodao da je dečak bio u odelu Spajdermena, da je krvario iz nožnog prsta i imao razderan nokat.

 

Dečak se trenutno nalazi pod nadzorom socijalne službe. Otac je navodno potpuno slomljen zbog incidenta, a preti mu dve godine zatvora i kazna od oko 30.000 evra.


Majku će takođe ispitati socijalni radnici na ostrvu Reunion. Baka dečaka opisala je medijima kako je reagovala na snimak.

 

"Bila sam u potpunom šoku. Samo sam vikala da je to moj unuk i da ga spase! Na svu sreću, gospodin Gasama zna da se penje. Bilo je dole mnogo ljudi, ali on jedini nije gledao prekrštenih ruku. Popeo se na četvrti sprat. To je zaista neverovatno. Bio je jako hrabar", kaže baka.

 

I francuski predsednik Emanuel Makron lično je zahvalio Gasamiju, uručio mu medalju za hrabrost, ponudio mu posao u vatrogasnoj službi i državljanstvo Francuske.

 

Kurir.rs/BBC
Foto: Youtube/Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...