Najnovije vesti

MELANIJE NEMA U JAVNOSTI 19 DANA: Svi se pitaju gde je, a već su krenule i TEORIJE ZAVERE
Foto: Profimedia

odsutna još od operacije

MELANIJE NEMA U JAVNOSTI 19 DANA: Svi se pitaju gde je, a već su krenule i TEORIJE ZAVERE

Planeta

Prošlo je 19 dana otkako se prva dama Sjedinjenih Država pojavila u javnosti. Poslednji put je viđena kad je sa svojim suprugom, predsednikom Donaldom Trampom, dočekala trojicu američkih taoca iz Severne Koreje rano ujutro 10. maja. Posle 4 dana, Melanija je primljena u Nacionalni vojni medicinski centar Volter Rid, a njena portparolka Stefani Grišam je objasnila da je u bolnicu otišla zbog "embolizacije radi tretmana benignog stanja na bubregu".

Ovo saopštenje je objavljeno posle procedure, pa je takođe rečeno da je sve obavljeno "uspešno i bez komplikacija".

Ipak, posle 15 dana, najviše što se čulo od Melanije bio je post na Tviteru.

"Iskreno zahvaljujem medicinskom osoblju Voltera Rida i svima koji su slali dobre želje i molitve! Osećam se sjajno i jedva čekam da se uskoro vratim kući i Beloj kući", istakla je prva dama SAD, koja je u bolnici provela skoro nedelju dana.

Ona je na Tviteru takođe objavila svoje komentare o pucnjavi u školi u Santa Feu, američkom mornaru kojem je uručena Medalja časti na ceremoniji u Beloj kući 24. maja (na kojoj Melanija nije bila), a u poslednjem obraćanju javnosti podržala je vojsku u čast Dana sećanja.

Pre njenog boravka u bolnici, Melanija, koju često opisuju kao osobu koja veoma dži do svoje privatnosti, stalno je bila u javnosti. U aprilu je zasenila i svog muža i francuskog predsednika i njegovu suprugu kad se pojavila u belom kostimu sa šeširom širokog oboda na travnjaku Bele kuće – neki su je čak uporedili sa čuvenom pevačicom Bijonse.

Melanija je bila ta koja je nadgledala sve pripreme za državnu večeru, od izbora povrća iz bašte Bele kuće do srebrnog escajga, porcelanskih tanjira i jastuka na stolicama. U Šanelovom kostimu Melanija je u potpunosti delovala kao sposobna prva dama, skoro 16 meseci od početka mandata svog supruga.

Zato nije čudo da se javnost pita gde je prva dama, da li je dobro i zašto je nema toliko dugo. Njena portparolka tvrdi da je Melanija dobro i da komentatori na internetu preteruju.

"Nažalost, stalno se suočavamo sa teorijama zavere, to nije ništa novo, samo još više gluposti", rekla je Grišamova, odbacujući time glasine da se Melanija preselila u Njujork.

Mediji ukazuju i na to da 19 dana pauze možda nije toliko dug period, s obzirom na gust raspored prve dame. Melanija je, kako ocenjuje ova medijska kuća, jedna od najnezavisnijih prvih dama u modernoj istoriji, koja više puta u prošlosti nije išla na putovanja i političke skupove sa suprugom. Ona je pokazala da može i da voli da obavlja stvari na svoj način – tako, na primer, objavljuje tvitove kad to poželi, bez čekanja na zvanično odobrenje.

Grišamova je rekla da Melanijin nestanak iz javnosti nije ništa čudno.

"Ona je uvek bila nezavisna. Ne bih ovo okarakterisala kao dugačko odsustvo. Bila je u bolnici skoro nedelju dana i sada je na kućnom oporavku. Imala je nekoliko unutrašnjih sastanaka sa osobljem i nastaviće tako i ove nedelje", zaključila je Grišam.

Kurir.rs/CNN

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...