ŠOKANTAN PREOKRET! RUSKI UBIJENI NOVINAR JE ZAPRAVO ŽIV: Pojavio se na konferenciji za medije živ i zdrav, sve je to bila NAMEŠTALJKA! (FOTO, VIDEO)
Foto: Reuters / Valentyn Ogirenko

UKRAJINA LAGALA!

ŠOKANTAN PREOKRET! RUSKI UBIJENI NOVINAR JE ZAPRAVO ŽIV: Pojavio se na konferenciji za medije živ i zdrav, sve je to bila NAMEŠTALJKA! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Ruski novinar Arkadij Babčenko je živ! On je, navodno, učestvovao u specijalnoj operaciji Ukrajinske službe bezbednosti (SBU) kako bi se otkrili osumnjičeni koji su kovali plan da ga ubiju, a za njegovo navodno ubistvo Kijev je odmah okrivio Moskvu.

On se pojavio živ i zdrav na konferenciji za medije i izvinio se rođacima, kolegama i prijateljima jer ih je sve zabrinuo. Takođe, zahvalio je SBU što su mu spasli život.

"Želeo bih da se izvinim zbog svega što ste morali da preživite i što ste morali da prođete… Posebno bih želeo da se izvinim svojoj supruzi za pakao kroz koji je prošla ova dva dana", rekao je Babčenko.

foto: Reuters / Valentyn Ogirenko

Kako se navodi, ova operacija je pripremana mesec dana. Navodni Babčenkov ubica je pritvoren, a radi se o ukrajinskom državljaninu. Pa opet, bez obzira na to što je ova šarada raskrinkana, šef ukrajinske bezbednosne službe Vasilij Gricak tvrdi da je ruska bezbednosna služba platila 40.000 dolara da se Babčenko ubije.

foto: AP / Efrem Lukatsky

Gricak je novinarima rekao da je "ubistvo" bilo "inscenirano kako bi se razotkrili ruski agenti i sprečile njihove namere".

Podsetimo, u utorak veče je objavljena vest da je Babčenko ubijen u stanu u Kijevu, gde je živeo. On je, kako je tada javljeno, preminuo na putu do bolnice, od zadobijenih rana. Odmah posle "ubistva" počele su da se šire teorije zašto je Babčenko stradao i da li je to bilo zbog njegovog posla. Pojedini strani mediji su preneli i vest da je on bio oštar kritičar ruskog predsednika.

Tim povodom se oglasio i Sergej Lavrov, ruski ministar spoljnih poslova, koji je dodao da istraga povodom Babčenkovog ubistva nije ni pokrenuta, a Ukrajina za to već krivi Rusiju.

Kurir.rs/Tsn.ua

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track