Najnovije vesti

ŽIVOT JOJ UNIŠTIO, A DA NIJE NI ZNALA: Poznati hirurg joj BEZ DOZVOLE uklonio jajnike, posle se UBILA od užasa!
Foto: Printscreen/Youtube

horor

ŽIVOT JOJ UNIŠTIO, A DA NIJE NI ZNALA: Poznati hirurg joj BEZ DOZVOLE uklonio jajnike, posle se UBILA od užasa!

Planeta
13:02h

Žena koju je operisao jedan od najpoznatijih britanskih hirurga izvršila je samoubistvo jer joj je lekar, koji je sada pod istragom Nacionalne zdravstvene službe, odstranio jajnike tokom operacije, pod izgovorom da su mu "smetali”.

Entoni Dikson, koji je stekao svetsku reputaciju posle upotrebe mrežastih implanta za probleme sa crevima, primio je Lusindu Methuen Kempbel (58) u privatnoj bolnici 2016. zbog poremećaja rada creva.

Dikson, koji je suspendovan iz dve bolnice u Bristolu, navodno je rekao Kempbelovoj da joj je tokom operacije uklonio jajnike jer su mu smetali. Ženi je ugrađen vaginalni mrežasti implant kako bi joj to pomoglo sa problemom sa crevima, ali je ona posle operacije bila u agoniji.

Kasnije je pronađena obešena na tavanu njene kuće u selu Tri Krosiz, kod Svonzija, a bivšem partneru je prethodno poručila: "Nije bilo drugog izlaza iz bola".

"Bol se pogoršavao i niko izgleda nije mogao da reši taj problem. Dikson joj je ugradio implant 2016, ali zahvat nije bio uspešan i ona je bila u agoniji", izjavio je Filip Četfild, bivši partner Kempbelove i vajar, dodajući da je posle toga imala još jednu operaciju koja je samo dodatno pogoršala stvari. Četfild i Kempbelova imaju 19-godišnjeg sina.

Kempbelova je posle operacije 2016. tvrdila da nije pristala na uklanjanje jajnika tokom konsultacija u bolnici. Ona je rekla da to nije bilo pomenuto ni pre operacije i da bi bila bar malo spremna da jeste.

"On je rekao da je mislio da mi čini uslugu. Rekao je: "Mislio sam da znaš, žena tvojih godina stvarno ne treba svoje jajnike". Kad sam ga pitala zašto je to uradio, on je samo odgovorio: “Smetali su mi” ", ispričala je tada Kempbelova i istakla da je njen život "potpuno uništen", ali da ne može reći da je Dikson kriv za to.

Njeno beživotno telo je pronašao Četfild, a kraj njega je bila poruka za njihovog sina na kojoj je pisalo: "Anguse, žao mi je, volim te, ti si najbolji sin ikad".

Mrtvozornik iz Svonzija rekao je da je neuspešna operacija ostavila Kempbelovu u bolovima i da je to uticalo na njeno mentalno zdravlje. U njegovom izveštaju stoji da ju je bol naterao da oduzme sebi život. Sin Kempbelove je potvrdio da je imala velike bolove i da je bila vrlo uznemirena što su joj uklonili jajnike bez njenog znanja ili dozvole.

Osim što je suspendovan u dve bristolske bolnice, Opšte medicinsko veće je sprečilo Diksona da izvodi još jedan oblik korektivne hirurgije, poznat kao STARR, do novembra 2018. Dikson je ranije rekao da sve operacije mogu da se zakomplikuju ali da je on svoje obavio u dobroj volji i da je većina njih bila uspešna.

Nedavnih godina, vaginalni mrežasti implanti su postali predmet kontroverzi, posle žalbi više žena na negativne posledice procedure. Ovi trajni implanti se koriste za tretiranje prolapsa organa pelvisa i urinarne inkontinencije, stanja koja se obično pojave posle porođaja. Neke žene su prijavile jake i stalne vaginalne i abdominalne bolove nakon operacije, dok su druge imale infekcije i krvarenja.

U nekim slučajevima, operacija nije bila uspešna u otklanjanju simptoma urinarne inkontinencije.

Kurir.rs/Telegraph.co.uk

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...