IRANSKI VRHOVNI LIDER POSLAO ŽESTOKU PORUKU NEPRIJATELJIMA: Na svaki napad uzvratićemo 10 PUTA JAČE (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/PressTV

upozorenje iz teherana

IRANSKI VRHOVNI LIDER POSLAO ŽESTOKU PORUKU NEPRIJATELJIMA: Na svaki napad uzvratićemo 10 PUTA JAČE (VIDEO)

Planeta -

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, upozorio je danas na oštar odgovor svoje zemlje u slučaju da je napadnu neprijatelji, istakavši da je iranski balistički raketni program ključan za odbranu i da su zapadni zahtevi da se taj program ograniči "san koji se nikada neće ostvariti".

"Teheran će napasti desetostruko više ukoliko ga napadnu neprijatelji... Neprijatelji ne žele nezavisan Iran u regionu", rekao je Hamnei, u obraćanju emitovanom uživo na državnoj televiziji.

Hamnei je istakao da neprijatelji Irana vode "ekonomski i psihološki rat protiv te zemlje, a nove američke sankcije su deo toga".

"Neki Evropljani govore o ograničavanju našeg odbrambenog raketnog programa. Tim Evropljanima kažem da je ograničavanje našeg raketnog programa san koji se nikada neće ostvariti", istakao je on, govoreći na skupu povodom obeležavanja 29-godišnjice smrti iranskog revolucionalnog lidera, ajatolaha Ruholaha Homeinija.

Iranski vrhovni vođa Hamnei je poručio i da će Iran nastaviti da podržava "potlačene zemlje".

On je rekao da Iran nema nameru da smanjuje svoj uticaj na Bliskom istoku, i pozvao arapsku omladinu da se odupre pritisku SAD.

"Mladi Arapi, trebalo bi da preduzmete akciju i inicijativu kako biste kontrolisali sopstvenu budućnost... Neke regionalne zamlje deluju kao neprijatelji sopstvenog naroda", istakao je Hamnei.

On je pri tom mislio na arapske zalivske zemlje, saveznice SAD, koje su podržale pobunjenike koji se bore za svrgavanje sirijskog predsednika Bašara al Asada, inače bliskog saveznika Teherana.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Youtube/PressTV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja