PROCURILA TAJNA DOKUMENTA: Ako propadnu pregovori o Bregzitu, Britanija ostaje bez hrane i lekova! Sledi ARMAGEDON! (VIDEO)
Foto: Profimedia

provaljeni

PROCURILA TAJNA DOKUMENTA: Ako propadnu pregovori o Bregzitu, Britanija ostaje bez hrane i lekova! Sledi ARMAGEDON! (VIDEO)

Planeta -

Postoje tri scenarija kako bi pregovori Velike Britanije i EU o Bregzitu mogli da se završe.

Do njih su došli novinari Sandej tajmsa, a najgori od njih nosi i adekvatan naziv - Armagedon.

Ni onaj povoljniji, ne pruža bolju sliku jer bi po njemu luka Dover propala posle jednog dana i zbog toga bi zemlja ostaala bez hrane za par dana a bez lekova za dve nedelje.

Iz kabineta Tereze Mej u ponedeljak su demantovali celu priču, što je potpuno razumljivo jer sam sadržaj tog dokumenta je, blago rečeno, katastrofičan.

"Pripadnici RAF-a morali bi da transportuju lekove u najudaljenije krajeve naše zemlje. Nažalost, ni to ne bi dugo trajalo budući da bi brzo ostali bez goriva", rekao je izvor iz britanske vlade za Tajms.

Ministar unutrašnjih poslova Sajid Džavid rekao je da su izveštaji koji je "Sandej Tajms" objavio "histerični" i da ni u najgoroj noćnoj mori ne može smisliti "armagedon" scenario.

"Uveren sam da ćemo postići dogovor s Brisleom, ali isto tako se pripremamo na mogućnost da taj dogovor propadne", kaže on.

Kurir.rs/Guardian

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track