GORI BOGATAŠKI KRAJ LONDONA: Požar izbio u hotelu pored KULTNOG PARKA! U njemu često boravi i KRALJICA ELIZABETA (VIDEO)
Foto: Tviter video

nesreća

GORI BOGATAŠKI KRAJ LONDONA: Požar izbio u hotelu pored KULTNOG PARKA! U njemu često boravi i KRALJICA ELIZABETA (VIDEO)

Planeta -

Veliki požar izbio je danas u blizini Hajd parka u centru Londona, javio je Bi-Bi-Si (BBC).

Požar gasi više od 100 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila. Portparol vatrogasne službe rekao je da se u tom delu grada uzdiže veliki oblak dima.

Britanski mediji prenose da se zapalio hotel Mandarin Orijental.

U ovom luksuznom hotelu od 5 zvezdica je nedavno završena rekonstrukcija 185 miliona funti.

Uprava lanca hotela Mandarin potvrdila je da je izbio požar u njihovom hotelu u Londonu. "Požar je izbio u hotelu u Londonu", rekla je Sali de Souza, direktorka korporativnih odnosa s javnošću za CNN. Ona je dodala je kako veruje da su svi gosti evakuisani.

Luksuzni hotel na 12 spratova prethodno je koristila i britanska kraljevska porodica, javlja BBC. Kraljica Elizabeta je u njemu 2011. održala događaj za britansku i strane kraljevske porodice, veče pre venčanja princa Vilijama i Vojvotkinje od Kembridža.

Najtsbridž je inače jedna od najbogatijih oblasti Londona.

"Videla sam crni dim koji je dolazio sa neba, pokrivao je sve i miris je bio užasan. Ljudi su bili u šoku, svi su odmah počeli da beže sa ulice i čitave oblasti", rekla je za BBC Penelopa Evans (50) koja je bila u blizini kad je primietila požar.

Kurir.rs/Beta

Foto: Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja