GOVORIO JE DA NIJE KAO OTAC I DA JE IZABRAO DRUGAČIJI ŽIVOTNI PUT: Isplivala TUŽNA ISTINA o sinu Pabla Eskobara
Foto: Profimedia

stvarnost ga demantovala

GOVORIO JE DA NIJE KAO OTAC I DA JE IZABRAO DRUGAČIJI ŽIVOTNI PUT: Isplivala TUŽNA ISTINA o sinu Pabla Eskobara

Planeta -

Argentinski sudija optužio je udovicu i sina kolumbijskog narko-bosa Pabla Eskobara da su deo kriminalne organizacije koja se bavi pranjem novca, saopštili su u utorak argentinski mediji.

Među optuženima je i bivši kolumbijski fudbaler Maurisio Serna. Viktorija Enao, Huan Pablo Eskobar Enao i Serna su optuženi da su bili posrednici u Argentini za kolumbijskog narko-dilera Hosea Pjedraita i da su učestvovali u pranju novca putem trgovine nekretinama, kao i u jednom poznatom kafeu.

Sud u Argentini je naložio i da im se zapleni imovina u vrednosti od milion dolara.

Udovica pokojnog narko-bosa je promenila ime u Marija Isabel Santos Kabaljero, a njegov sin u Huan Sebastijan Marokin Santos, posle Eskobarove smrti 1993. godine. Pobegli su u Mozambik kada je Eskobara ubila policija, a kasnije se preselili u Argentinu.

Huan Pablo je ranije govorio kako neće poći očevim stopama, kako je, umesto da postane Pablo Eskobar drugi postao pisac, arhitekta, dizajner. Stvarnost ga je, čini se, ipak demantovala.

Viktorija Enao se udala za Eskobara 1976. godine, kada je imala samo 15 godina, a on 26, i imali su dvoje dece Huana Pabla i ćerku Manuelu. Otkako se preselila u Argentinu, Viktorija, inače dizajnerka i preduzetnica, pokušavala je da ne privlači previše pažnje, ali joj to nije uspelo.

Godine 1999. lokalni mediji su preneli da su Viktorija i Huan Pablo uhapšeni pod sumnjom da su prali novac. Ona je rekla medijima da to nije istina.

"Ja sam zatvorenik u Argentini samo zato što sam Kolumbijka. Oni pokušavaju da sude duhu Pabla Eskobara jer žele da dokažu da se Argentina bori protiv trgovine drogom", istakla je ona.

Porodica je nekoliko puta pokušavala da registruje ime "Eskobar" kao brend ali nije uspela, pošto se vladino telo zaduženo za intelektualnu svojinu protivilo tome iz očiglednih razloga.

Eskobarova ćerka Manuela živi u Severnoj Karolini pod alijasem, gde je zaposlena kao elektroinženjer.

Kada je u pitanju treći optuženi, on je fudbaler koji je pomogao FK Boka Juniors da osvoji južnoameričku ligu šampiona, "Kopa Libertadores" 2000. i 2001. godine. On je bio i redovni reprezentativac Kolumbije.

Hose Pjedraita je uhapšen u Kolumbiji u septembru i Amerika želi njegovo izručenje.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja