PUTIN LJUT ZBOG CENA BENZINA: Pozvao uživo u program ministra energetike da odgovori Rusima zašto je gorivo skupo!
Foto: Printscreen RT

DIREKTNA LINIJA S PREDSEDNIKOM RUSIJE

PUTIN LJUT ZBOG CENA BENZINA: Pozvao uživo u program ministra energetike da odgovori Rusima zašto je gorivo skupo!

Planeta -

Tradicionalni specijalni program "Direktna linija s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom", koji se emituje uživo 16. put, upravo je počeo. Za Putina je stiglo više od 1,9 miliona pitanja građana širom Rusije, ali prvi put u poslednjih deset godina u sali nema gledalaca.

"Vi ste naš predsednik, mi smo vas izabrali, a ne možete da obuzdate cene benzina! Zašto", pitao je Aleksij iz Sankt Peterburga, prvi Rus koji je direktno, i to sa svog radnog mesta - iz kamiona - postavio pitanje predsedniku.

Potpuno se slažem s vama", kazao je Putin i ljutito nastavio: "To što se događa je nedopustivo. To je posledica pogrešnih regulativa u oblasti energetike", rekao je i dodao da je vlada već preduzela korake da se obuzda rast cena benzina.

foto: Printscreen RT

Zatim su predsedniku pokazali šalu koja kola ruskim društvenim mrežama, a na kojoj je prikazan kako sipa benzin u žutu "ladu" kalinu.

Onda je Putin nazvao uživo ministra energetike Aleksandra Novaka da odgovori Rusiji na ovo pitanje.

Ministar energetike Aleksandar Novak odgovorio je da je rast cena goriva zaustavljen i da je vlada preduzela mere koje rade i pokazuju pozitivan uticaj.

"Od 1. juna snizili smo cene na akcize i te fiskalne mere pokazale su se efikasnim... Od kraja maja cene ne rastu", pravdao se ministar uživo.

Kurir.rs/RT/Sputnjik Srbija/RIA Novosti

Foto: Printscreen RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track