Najnovije vesti

NOVA UZBUNA U AMBASADI SAD U KINI: Misteriozna bolest kosi američke diplomate! Čuju ČUDNE ZVUKE, a onda počinju muke!
Foto: Profimedia

PANIKA

NOVA UZBUNA U AMBASADI SAD U KINI: Misteriozna bolest kosi američke diplomate! Čuju ČUDNE ZVUKE, a onda počinju muke!

Planeta

PEKING - Američka ambasada u Kini uputila je danas svojim državljanima drugo upozorenje za dve nedelje zbog neobjašnjivih zdravstvenih problema, zbog kojih je evakuisan jedan broj zaposlenih američke vlade u konzulatu u južnom gradu Guangdžou.

Amerikanci se u upozorenju pozivaju da potraže medicinsku pomoć u slučaju da su pretrpeli bilo kakve "neobične, neobjašive fizičke simptome ili događaje, zvučne ili senzorne pojave, ili druge zdravstvene probleme".

Ambasada poziva građane da obrate pažnju na simptome kao što su vrtoglavica, glavobolja, zujanje u ušima, zamor, kognitivni ili vizuelni problemi, problemi sa sluhom i poteškoće u spavanju. Apeluje se i da ne pokušavaju da lociraju izvor bilo kakve neidentifikovane "zvučne senzacije" i da se, umesto toga, premeste na drugu lokaciju.

Upozorenje je usledilo u vreme kada američki medicinski tim pregleda Amerikance, koji rade u konzulatu u Guangdžou. 

foto: Printscreen YouTube

Heder Nojert

Portparolka američkog Stejt departmenta Heder Nojert prethodno je rekla da je Stejt department povukao grupu diplomata iz tog grada zbog zabrinutosti da pate od misteriozne bolesti koja liči na oštećenja mozga, slične onoj koju su pretrpele diplomate na Kubi prošle godine. Prema njenim rečima, nakon što je potvrđeno da je jedan zaposleni diplomata imao "medicinski incident", Stejt department je rasporedio tim stručnjaka da posmatra zaposlene u konzulatu i članove njihovih porodica.

"Medicinski profesionalci nastaviće da evaluiraju nalaze kako bi otkrili uzroke zabeleženih simptoma i ustanovili da li su nalazi isti kao oni zabeleženi ili nemaju nikakve sličnosti", navela je ona u saopštenju.

Njujork tajms je preneo u sredu da je najmanje dvoje američkih diplomata povučeno jer  su se razboleli slušajući "čudne zvuke" u Kini. Prošle godine, zaposleni u američkoj ambasadi u Havani i clanovi njihovih porodica povuceni su iz te zemlje jer su kod njih zabeležena oštećenja mozga za koja SAD smatra da su uzrokovana čudnim zvucima, a taj slučaj zaoštrio je odnose između Kube i SAD.

Kina je saopštila da nije otrkila nikakve informacije koje bi mogle da ukažu na uzrok tih problema.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia/Ilustracija

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...