TRENUTAK ZA ISTORIJU Rukovali se Tramp i Kim Džong-un: Put dovde nije bio lak... Bilo je prepreka, ali smo ih savladali (VIDEO)
Foto: EPA

SUSRET u SINGAPURU

TRENUTAK ZA ISTORIJU Rukovali se Tramp i Kim Džong-un: Put dovde nije bio lak... Bilo je prepreka, ali smo ih savladali (VIDEO)

Planeta -

Rukovanjem u Singapuru, Donald Tramp i Kim Džong-un ispisali su novu stranicu istorije pošto su, uprkos oštrim međusobnim pretnjama, ipak održali rundu razgovora. Posle sastanka iza zatvorenih vrata, Kim je ocenio da Samit u Singapuru predstavlja "uvod u mir", što je potvrdio i Tramp.

Američki i severnokorejski predsednici, Donald Tramp i Kim Džong-uN srdačno su razgovarali i osmehivali se jedan drugom po izlasku sa zatvorenog sastanka dvojice lidera, pre nego što su im se, na ručku, pridružile diplomate, piše britanski Gardijan.

Do istorijskog susreta došlo je posle nekoliko meseci diplomatskog nadmudrivanja SAD i Severne Koreje, država čiji se lideri nikada ranije nisu sastajali.

Posle rukovanja, lideri su se nakratko obratili medijima, a Tramp je rekao da očekuje "izvrstan odnos" sa severnokorejskim liderom.

"Osećam se sjajno. Održaćemo sjajan sastanak i bićemo veoma uspešni", rekao je Tramp.

foto: PrintskrinCNN

"Put dovde nije bio lak... Bilo je prepreka ali smo ih savladali kako bi bili ovde", rekao je Kim.

Posle sastanka iza zatvorenih vrata, Kim je ocenio da Samit u Singapuru predstavlja "uvod u mir", što je potvrdio i Tramp.

Kurir.rs/Gardijan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track