FRANCUZI I DALJE NE VOLE TRAMPA: 86 odsto kaže da je šef Bele kuće agresivan, opasan i rasista
Foto: Reuters

NEPOPULARAN

FRANCUZI I DALJE NE VOLE TRAMPA: 86 odsto kaže da je šef Bele kuće agresivan, opasan i rasista

Planeta -

PARIZ - Iako je nedavni samit u Singapuru sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom doprineo poboljšanju imidža predsednika SAD Donalda Trampa, u očima Francuza on je i dalje prilično nepopularan, pri čemu ga više od 80 odsto njih smatra agresivnim, rasistom, pa čak i opasnim, pokazuje najnovija anketa.

Samo osam odsto francuskih ispitanika izrazilo je pozitivno mišljenje o američkom predsedniku, pokazuju rezultati istraživanja koje su za pariski Figaro i Frans enfo sproveli institut Odoksa i kompanija "Dentsu konsalting" 13. i 14. juna - dakle posle istorijskog samita.

S druge strane, loše mišljenje o Trampu sada ima 71 odsto ispitanika, što je za 10 odsto manje nego pre šest meseci.

Ipak, to ne vodi ka boljoj slici o njemu, jer 86 odsto Francuza kaže da ga smatra "agresivnim", dok ga 81 odsto ispitanika vidi kao "rasistu", a isto toliki procenat ispitanika za njega čak kaže da je "opasan", navodi Figaro.

Istovremeno, procenat Francuza koji kažu da "ne poznaju Trampa dovoljno" porastao je u prvih šest meseci ove godine sa 10 na 21 odsto.

Inače, 70 odsto Francuska mišljenja je da je samit u Singapuru, održan 12. juna, bio "reklama" koja neće vratiti mir u severoistočnu Aziju.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track