OVAJ ČOVEK JE NAPRAVIO HAOS U GRČKOM PARLAMENTU: Pozivao na državni udar, pa pobegao policiji posle filmske potere
Foto: EPA

još uvek ga traže

OVAJ ČOVEK JE NAPRAVIO HAOS U GRČKOM PARLAMENTU: Pozivao na državni udar, pa pobegao policiji posle filmske potere

Planeta -

Poslanik grčke desničarske stranke Zlatna zora, Konstantinos Barbarusis, koji je juče pozivao na državni udar zbog čega je izbrisan iz članstva te partije, nije još uhapšen jer je pobegao policiji posle filmske potere.

On se sada tereti, osim za izdaju, i za opiranje vlastima na opasan način jer je mogao da izazove saobraćajnu nesreću.

Barbarusis se nije zaustavio na putu kada mu je signalizirala policija, pa je dao gas i vozio oko 180 km na sat, posle čega je pobegao i za njim se još uvek traga.

foto: EPA

Odlukom lidera grčke desničarske stanke Zlatna Zora Nikosa Mihaloliakosa i uz saglasnost parlamentarne grupe ove stranke, poslanik Konstantinos Barbarusis je izbrisan iz članstva zbog njegovog stava izraženog u parlamentu kada je pozvao vojsku da uhapsi premijera Aleksisa Ciprasa, ministra spoljnih poslova Nikosa Kamenosa i predsednika Grčke Prokopisa Pavlopulosa.

Kako izveštavaju mediji iz Atine, predsednik stranke je rekao da izjava Barbarusisa nije u skladu sa stavovima Zlatne Zore.

Istovremeno, Kamenos i njegov zamenik Fotis Kuvelis će dati usmenu žalbu Vrhovnom sudu Grčke zbog poslanika iz Zlatne Zore i da će zatražiti od tužioca da se Barbarusis goni u skladu sa krivičnim zakonom.

Kurir.rs/Sloboden pečat Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja