OVA DEVOJČICA (2) JAČA JE I OD ZLE SUDBINE: Amputirali su joj nogu dok još nije ni prohodala, a danas trči i pleše! ( VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

MALO ČUDO

OVA DEVOJČICA (2) JAČA JE I OD ZLE SUDBINE: Amputirali su joj nogu dok još nije ni prohodala, a danas trči i pleše! ( VIDEO)

Planeta -

Devojčica Džulijet Vejts (2) rođena je sa ozbiljnim deformitetom leve noge, zbog kojeg nije mogla da se kreće. Njoj su morali zbog toga da amputiraju nogu i pre nego što je prohodala.

"Džulijet nije imala deo potkolenice, ligamente a stopalo joj je bilo iskrivljeno, nije imala nekoliko prstiju, butna kost joj je bila kraća... Lekari su nam ponudili dve opcije, da joj se ugradi neki produžetak ili amputacija.

Odlučili smo se za amputaciju koja je obavljena kada je imala samo 11 meseci, a onda je krenula njena borba sa privikavanjem na protezu i prvi koraci. Zbog svoje neverovatne ličnosti i snage lako je savladala sve prepreke i danas hoda i trči", kaže Džulijetina majka Amanda Berling Vejts.

Jednog dana došla je da proba novu fleksibilniju protezu. U početku je odbijala i nije želela da odustane od one stare, čak ni kada su joj rekli da će sa nom moći da skače, trči, pleše. Najveća podrška bilo joj je štene Vida koje su spasili u Portoriku posle stravičnog uragana 2017. godine i koje nema jednu šapu.

Uz njegovu pomoć i ljubav Džulijet je isprobala svoju novu protezu i potrčala mami i tati u zagrljaj. Uprkos početnom odbijanju, Džulijet se brzo navikla na novu protezu za koju kaže da je čini srećnom. Na putu do kuće roditeljima je rekla "da je nova proteza usrećuje".

Kurir/Iconicvideos.biz

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja