DECA ODVOJENA OD RODITELJA JECAJU I VRIŠTE U KAVEZIMA: Objavljeni uznemirujući snimci koji su šokirali Ameriku! (VIDEO)
Foto: Reuters, Printscreen/ Youtube

HAOS NA GRANICI SAD I MEKSIKA

DECA ODVOJENA OD RODITELJA JECAJU I VRIŠTE U KAVEZIMA: Objavljeni uznemirujući snimci koji su šokirali Ameriku! (VIDEO)

Planeta -

Američki portal Propublika objavio je snimke koji su se munjevitom brzinom proširili internetom.

Naime, već danima Ameriku potresaju informacije o prisilnom razdvajanju dece ilegalnih migranata od svojih roditelja. Nedavno su se pojavili i snimci dece koja su zatvorena u prostoru ograđenom žičanom ogradom u Teksasu, a Propublika je objavila audio snimke dece starosti od 4 do 10 godina koja plaču i pozivaju svoje roditelje i rodbinu.

Podsetimo, zbog politike "nulte tolerancije", kako bi se sprečile ilegalne imigracije, u proteklih šest nedelja dve hiljade dece razdvojeno je od svojih roditelja.

Zbog toga su se protiv takve politike administracije američkog predsednika Donalda Trampa pobunile njegova supruga Melanija, ali i Laura Buš, supruga bivšeg američkog predsednika Džordža Buša.

Na snimcima koje je objavila Propublika čuje se plač dece zatvorene u žičanim kavezima u jednom od kampova na američko-meksičkoj granici u kojem pogranična policija drži decu razdvojenu od roditelja — ilegalnih migranata.

Na snimcima se čuje dečji plač, ali i pograničar koji, komentarišući plač dece odvojene od roditelja, govori: "Imamo pravi orkestar ovde. Nedostaje još samo dirigent".

Istovremeno su objavljeni i video-snimci dece zatvorene u žičanim kavezima u velikom pograničnom centru u teksaškom mestu Mekalen.

Snimci uplakane dece i dece zarobljene u žičanim kavezima munjevito su obišli društvene mreže i izazvali burne reakcije svih onih koji smatraju da se radi o, najblaže rečeno, nehumanoj praksi.

Kurir.rs/ Index.hr

Foto: Printscreen/ Youtube i Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja