Najnovije vesti

HOLIVUDSKI GLUMAC POSLAO JEZIVU PORUKU TRAMPOVOM SINU: Mali Baron na udaru zbog očeve politike
Foto: Fonet/AP, 01.07.2017.

ŽESTOKE UVREDE

HOLIVUDSKI GLUMAC POSLAO JEZIVU PORUKU TRAMPOVOM SINU: Mali Baron na udaru zbog očeve politike

Planeta

Američki glumac Piter Fonda (78) izvinio se zbog poruke na Tviteru, koju je u međuvremeni obrisao, u kojoj je naveo da bi 12-godišnjeg Barona Trampa, sina Melanije i Donalda Trampa, trebalo "otrgnuti iz majčinih ruku i staviti u kavez sa pedofilima".

Dva puta nominovan za Oskara, brat Džejn Fonda i sin holivudske legende Henrija Fonde, naveo je u saopštenju da je bio uznemiren zbog odvajanja dece od roditelja na granici SAD i Meksika.

"Tvitovao sam nešto veoma neprimereno i vulgarno o predsedniku i njegovoj porodici u odgovoru na razarajuće slike koje sam video na televiziji. Kao i mnogi Amerikanci, veoma sam ganut i uzrujan zbog situacije s decom koja se odvajaju od svojih porodica na granici, ali sam otišao predaleko. To je bilo pogrešno i nije trebalo da to uradim. Odmah sam zažalio i iskreno se izvinjavam porodici za ono što sam rekao i za bilo kakvu patnju koju su moje reči mogle da izazovu", naveo je Fonda u saopštenju, koje su objavili njegov menadžer i publicista.

Najmanje 2.000 dece migranata otrgnuto je od svojih porodica, od kada su, početkom aprila, Amerikanci počeli da primenjuju novi, kontroverzan način borbe protiv ilegalne imigracije.

To je pokrenulo kritike na račun administracije predsednika Donalda Trampa i njegove politike "nulte tolerancije" prema svima koji ilegalno uđu u SAD.

Tramp je juče, međutim, potpisao izvršnu uredbu kojom se imigrantskim porodicama, koje ilegalno pređu južnu granicu SAD, omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod imigracionog postupka.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Fonet/ AP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...