Najnovije vesti

OTKRILO SE KO JE GAZDA U BELOJ KUĆI! MELANIJA I IVANKA SMEKŠALE TRAMPA: Predsednik zbog njih dve doneo važnu uredbu o deci migranata!
Foto: Profimedia

pritisak iz porodice

OTKRILO SE KO JE GAZDA U BELOJ KUĆI! MELANIJA I IVANKA SMEKŠALE TRAMPA: Predsednik zbog njih dve doneo važnu uredbu o deci migranata!

Planeta

Na odluku američkog predsednika Donalda Trampa da promeni odluku o razdavajanju dece ilegalnih migranata od njihovih roditelja, u velikoj meri su uticali stavovi Melanije i ivanke Tramp, prenose američki mediji.

Tramp je potpisao izvršnu uredbu kojom se imigrantskim porodicama, koje ilegalno pređu južnu granicu SAD, omogućava da ostanu zajedno dok čekaju na ishod imigracionog postupka, i tom prilikom izjavio da "ne voli da vidi prizore" dece rastavljene od porodica.

Cilj uredbe je, kako je saopšteno, da se porodice drže na okupu dok su u pritvoru, da se ubrzaju njihovi slučajevi i da se od Ministarstva odbrane zatraži da pomogne da se pronađe smeštaj za porodice.

foto: Profimedia

Dok je pritisak javnosti bivao sve veći i ređale se kritike nehumanog tretmana dece migranata, USA Tudej zaključuje da je pritisak na Trampa dolazio i iz njegove porodice.

Najpre je povodom ovog problema iz Bele kuće zvanično saopšteno da Ivanka Tramp veoma naporno radi na iznalaženju rešenja zajedno sa glavnim kongresmenima iz Kentakija, Kalifornije i Mejna, ili je zvaničnik insistirao i na tome da ne može da komentariše o "osetljivim razgovorima unutar predsedničke porodice".

Takođe, i prva dama je veoma uticala na svog supruga da promeni kurs po oovom pitanju. Melanija je u nedelju javno istupila sa pozivom "obe strane da se sastani i zajedno nađu rešenje".

Međutim, kako se medijska pažnja intezivirala na svaki korak u vezi sa problemom, Melanija je apelovala na muža da "makar i sam preduzme mere" ukoliko je potrebno, rekao je još jedan zvaničnik Bele kuće.

foto: Profimedia

"Moramo biti zemlja koja poštuje sve zakone, ali i zemlja koja vlada srcem", saopštila je Melanija Tramp.

Prilikom potpisivanja uredbe, Tramp je jasno stavio akcenat na Melanijin i Ivankin stav po pitanju razdavajanja dece od roditelja.

"Ivanka veoma snažno saoseća sa ovim problemom, moja žena ima veoma snažna osećanja i ja takođe. Mislim da svako ko ima srce ima veoma snažna osećanja po ovom pitanju" rekao je Tramp.

Kurir.rs / USA Today

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...