Najnovije vesti

PRE 16 GODINA SE IZGUBIO U ISTOJ PEĆINI U KOJOJ JE NESTAO TAJLANDSKI FUDBALSKI TIM: Pukim čudom je tada preživeo, a sada je progovorio o svom PAKLENOM ISKUSTVU (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook/Daily Mail

prošao kroz agoniju

PRE 16 GODINA SE IZGUBIO U ISTOJ PEĆINI U KOJOJ JE NESTAO TAJLANDSKI FUDBALSKI TIM: Pukim čudom je tada preživeo, a sada je progovorio o svom PAKLENOM ISKUSTVU (VIDEO)

Planeta

Intu Inčaroen, koji se pre 16 godina izgubio u pećini na severu Tajlanda, gde spasioci još od subote tragaju za grupom dečaka i njihovim trenerom, prisetio se danas tog svog iskustva, rekavši da je čudo da je ostao živ.

Inčaroen i njegova četiri prijatelja su 2002. godine istraživali pećinu Tam Luang, koju su majke generacijama branile deci da posećuju, i izgubili se u tom lavirintu.

"Bio sam toliko izgubljen, skoro da nisam mogao da izađem", rekao je on.

Prema njegovim rečima, mogao si da propadneš kroz šuplje tlo, bilo je toliko bočnih kanala, to je bio lavirint toliko dubok da nisi mogao da kažeš gde se završava.

Inčaroen je rekao da su se on i njegovi prijatelji toliko izgubili da nisu mogli da nađu put kojim su došli.

U jednom trenutku su čuli glas jedne žene koja iz susedne pećinske prostorije doziva upomoć i, prateći glasove, pronašli su se i zajedničkim snagama otkrili izlaz.

"To je bilo čudo", rekao je Inčaroen.

Ta pećina često bude poplavljena tokom kišne sezone koja na Tajlandu traje od juna do oktobra.

Tajlandski i međunarodni spasioci pokušavaju da pronađu 12 nestalih dečaka starih između 11 i 15 godina, i njihovog 25-godišnjeg trenera, koji su nestali u subotu pošto su završili trening.

Njihovi bicikli, ruksaci i patike nađeni su ostavljeni ispred pećine. U potragu su se, pored tajlandskih specijalnih jedinica "Foke", uključili britanski stručnjaci za ronjenje u pećinama i američki tim od 30 stručnjaka.

Tajlandski general Banča Durijapat, koji vodi spasilačku akciju, rekao je da je kiša ponovo podigla nivo vode.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Printscreen Facebook/Daily Mail

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...