Policija iz HRT-a odnela velike količine dokumenata

Policija iz HRT-a odnela velike količine dokumenata

Planeta -
Kriminalistiška policija istražuje odnos javne televizije i advokatskih kancelarija koje sprovode izvršne postupke za HRT

ZAGREB - Pripadnici kriminalistiške policije danas su upali u zgradu Hrvatske radio-televizije (HRT) i iz kancelarija pravne službe izneli velike količine dokumenata, izvestili su hrvatski mediji.

Kriminalistiška policija istražuje odnos javne televizije i advokatskih kancelarija koje sprovode izvršne postupke za HRT. Za HRT rade 24 advokatske kancelarije, od šega čak njih pet radi samo na izvršnim postupcima na osnovu neplaćene pretplate.

Na osnovu odluke sadašnje uprave HRT-a, tih pet kancelarija izabrano je bez javnog konkursa.Da se ne radi o malim parama, potvrđuje podatak da je HRT od 2003. pokrenuo ukupno 900.000 izvršnih postupaka, a samo u poslednje dve godine 120.000.

Portparol HRT-a Dorotea Lazanin potvrdila je informaciju o ulasku policije, ali je dodala i da se to i ranije dešavalo.

Prema pisanju medija, policija je u istragama korupcionaških afera do sada desetak puta ulazila u HRT. Odnosima ove javne TV i radio kuće i policije uskoro će se baviti nova uprava s obzirom na danas donet zakon o HRT-u prema kome će u roku od osam dana biti imenovan vršilac dužnosti generalnog direktora, kao i šest članova uprave koje na osnovu javnog konkursa imenuje kvalifikovana većina u Saboru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track