3.000 POLICAJACA TRAŽI ODBEGLOG FRANCUSKOG GANGSTERA: Izvukli su ga iz zatvora za svega nekoliko minuta, a njegov brat je ima veliku ulogu u tome (VIDEO)
Foto: EPA

NOVI DETALJI BEKSTVA

3.000 POLICAJACA TRAŽI ODBEGLOG FRANCUSKOG GANGSTERA: Izvukli su ga iz zatvora za svega nekoliko minuta, a njegov brat je ima veliku ulogu u tome (VIDEO)

Planeta -

Skoro 3.000 francuskih policajaca traga za odbeglim zatvorenikom Redoanom Faidom, koji je u nedelju spektakularno helikopterom pobegao iz zatvora.

Tokom istrage je uhapšen i njegov brat Brahim Faid, a policija iako još nije našla okorelog kriminalca, uspela je da rekonstruiše događaje koji su prethodili bekstvu.

Brahim Faid
Brahim Faidfoto: Youtube/Printscreen

Tog dana, Faid je očekivao dolazak svog brata, ali umesto da se vide popodne, poseta je pomerena za jutro. Faid je čak obrazložio da bi želeo da gleda utakmicu popodne i pritiskao je čuvare i zatvorsku administraciju da pomere posetu. Pošto su takvi zahtevi uobičajeni, osoblje je prihvatilo.

Kriminalci su na raspologanju imali svega sat vremena, koliko traje poseta.

Znali su koji put vodi iz dvorišta do prostorije za posete, a to je jedino mesto gde je helikopter mogao bezbedno da sleti. Vrata sobe za posete su otvorili uz pomoć brusilice.

foto: AP

Helikopter sa teško naoružanim muškarcima sleteo je u dvorište i za nekoliko minuta odleteo s osuđenikom. Helikopter je kasnije pronađen zapaljen na jednoj poljani, a francuski mediji navode da su tri muškarca prethodno uzela pilota za taoca i kasnije ga oslobodila.

foto: AP

Veruje se da je Faid pobegao kamionom jedne uslužne kompanije. Francuski premijer Eduar Filip rekao je da 2.900 policajaca učestvuje u poteri za njim.

Brahim Faid je policiji kazao da nije imao pojma da njegov brat planira bekstvo. Brahim je pušten iz pritvora posle 48 sati jer nije bilo dokaza koji govore da je umešan u ovaj slučaj.

Kurir.rs/Parizijen Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track