Najnovije vesti

HAOS U NANTU: Ulični rat zbog mladića kog je ubio policajac! Demonstranti palili automobile i zgrade i bacali kamenice i Molotovljeve koktele! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/LeHuffPost

protesti zbog policijske brutalnosti

HAOS U NANTU: Ulični rat zbog mladića kog je ubio policajac! Demonstranti palili automobile i zgrade i bacali kamenice i Molotovljeve koktele! (VIDEO)

Planeta

PARIZ - Francuska vlada pozvala je danas na smirivanje situacije posle sukoba policije sa demonstrantima u Nantu koji su protestovali zbog smrti mladića kog je ubio policajac kada je vozilom pokušao da izbegne kontrolni punkt.

Mladić, u ranim dvadesetim godinama, udario je policajca kada je krenuo u rikverc kod kontrolnog punkta, a onda je na njega pucao drugi policajac, preneo je Rojters pozivajući se na policijske izvore.

Demonstranti su sinoć palili automobile, razbijali prodavnice, bacali "molotovljeve" koktele na policiju, a zapalili su i nekoliko zgrada u Nantu, gradu na zapadu Francuske.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) METAK U GRUDI: Policajac ubio nenaoružanog čoveka koji je hodao sa spuštenim pantalonama, građani besni!

Neredi su se smirili u ranim jutarnjim satima pošto je policija dobila pojačanje.

"Pozivam na apsolutno smirivanje situacije i apsolutno poštovanje vladavine prava", izjavila je francuska ministarka pravde Nikol Belube.

Polciijski izvori su naveli da je pokrenuta istraga u vezi sa postupkom policajca koji je pucao u mladića.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...