RAMPA ZA NACIONALNO OKUPLJANJE: Francuske sudije konfiskovale dva miliona evra državnih subvencija za stranku Marin Le Pen
Foto: Reuters

Blokada

RAMPA ZA NACIONALNO OKUPLJANJE: Francuske sudije konfiskovale dva miliona evra državnih subvencija za stranku Marin Le Pen

Planeta -

Francuske sudije odlučile su da blokiraju uplatu od dva miliona evra državnih subvencija krajnje desničarskoj partiji Marin Le Pen, saopštili su danas Le Pen i neimenovani izvor iz pravosuđa.

Le Pen je, potom, rekla da se njena partija suočava s "pretnjom smrću".

U Francuskoj, objašnjava Rojters, političke stranke dobijaju javne subvencije, a iznos zavisi od toga kako su prošle na izborima.

Stranka "Nacionalno okupljanje", decenijama poznata pod nazivom "Nacionalni front", trebalo je da dobije 2,35 miliona dolara narednih dana.

Sudija je, međutim, doneo odluku da konfiskuje novac u okviru istrage o navodnoj zloupotrebi evropskih parlamentarnih fondova te antiimigracione partije, navela je Le Pen u saopštenju.

"Nacionalnom okupljanju sudije prete smrću!", tvrdi Le Pen, koja je u više navrata kritikovala sudije i banke tokom godina ocenivši da su se nepravedno okomile na njenu partiju.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja