OSAM DEČAKA NA SLOBODI, AKCIJA SE NASTAVLJA SUTRA! Još 4 mališana i trener čekaju izbavljenje! Prognoza ULIVA NADU, strah od kiše SVE MANJI (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA, AP, Reuters

dve trećine izvučeno

OSAM DEČAKA NA SLOBODI, AKCIJA SE NASTAVLJA SUTRA! Još 4 mališana i trener čekaju izbavljenje! Prognoza ULIVA NADU, strah od kiše SVE MANJI (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Akcija spasavanja dečaka i njihovog trenera na Tajlandu nastavljena je jutros, a prema najnovijim informacijama spasen je i 8. dečak.

17:25 Zdravlje zarobljenih dečaka i trenera u poplavljenoj pećini i dalje je dobro, rekao je vođa akcije spasavanja, guverner Narongsak Osotanakorn i najavio da će akcija spasavanja biti nastavljena sutra.

"Danas smo pomogli još četvorici dečaka", rekao je Narongsak.

15:45 Strah da će monsunske kiše ponovo poplaviti pećinu nije više tako veliki koliko je ranije bio, istakao je Johanes Sander iz meteorološkog zavoda u Minhenu.

Dodao je da su kiše danas bile uglavnom u delovima koji nisu u neposrednoj blizini pećine, kao i da se sutra očekuje manje kiše.

15:20 - Potvrđeno - spaseno ukupno osam dečaka!

15:02 - Koliko je zapravo opasna akcija spasavanja dečaka pogledajte OVDE.

14:10 - CNN javlja da je operacija spasavanja gotova za danas, pozivajući se na očevidca sa ulaza u pećinu, koji su deo operacije spasavanja.

14:08 - I osmi dečak je izvučen iz pečine i prevezen u bolnicu, javlja CNN pozivajući se na očevidce sa ulaza u pećinu, koji su deo operacije spasavanja.

13.35 - CNN javlja da je prema još nepotvrđenim informacijama spasen i 7. dečak i da je i on prebačen u bolnicu.

13.25 - Zvaničnici su otkrili šta su deca koja su spasena prvo poželela da jedu. Opširnije o tome čitajte OVDE.

13.20 - Potvrđeno - spasen i šesti dečak!

13.11 - Prema još nepotvrđenim informacijama i šesti dečak je spasen.

12.34 - Pojavio se prvi snimak spasavanja petog dečaka. Snimak pogledajte OVDE.

12.15 - Fotografije sa lica mesta prikazuju vozilo hitne pomoći kako užurbano napušta mesto na kome se nalazi ulaz u pećinu.

12.10 - Informaciju o tome da je spasen i peti dečak, preneli su i lokani mediji.

12.05 - Spasioci na Tajlandu viđeni su danas kako prenose jednu osobu na nosilima do vozila Hitne pomoći, udaljavajući se od pećine, javlja i Rojtersov očevidac.

11.55 - Kako navodi CNN reči svedoka, najmanje još jedan dečak spasen je iz pećine. Vlasti još nisu potvrdile ovu informaciju.

foto: AP

11.40 - Posle relativno suvog dana na mestu spasavanja, kišni oblaci ponovo su zaklonili nebo iznad pećine.

11.05 - Oglasila se i tetka trenera koji je zarobljen sa dečacima u pećini. Pročitajte OVDE šta je rekla.

10.55 - Šef tajlandske spasilačke misije Narongsak Osotanakor potvrdio je da je operacija spasavanja nastavljena, kao i da se nadaju dobrim vestima uskoro.

10.35 - Prvi dečak biće izvučen za 4 do 5 sati.

10.30 - Najavljeno je da će prvo biti izvlačeni najjači dečaci, odnosno oni koji se nalaze u najboljoj fizičkoj formi.

10.15 - Objavljene su prve fotografije dečaka koji su juče spaseni i to kako ih na nosilima odnose u helikopter. Pogledajte fotografije OVDE.

9.55 - Šef tajlandske spasilačke misije Narongsak Osotanakorn, rekao je da današnji spasilački tim čine isti oni ronioci koji su juče spasli 4 dečaka.

On je dodao da nivo vode u pećini nije zabrinjavajući.

"Jučerašnja kiša nije uticala na nivo vode unutar pećine," rekao je Osotanakorn.

9.40 - Ekapol Čantavong, mladi trener fudbalskog tima odrastao je kao siroče i hteo da postane monah. Pročitajte OVDE zašto je sve to napustio i posvetio se dečacima.

9.20 - Najmanje pet vozila hitne pomoći vratilo se kod ulaza u pećinu, jer su se ronioci vratili u poplavljene tunele kako bi stigli do 8 dečaka i njihovog trenera koji su i dalje zarobljeni.

9.10 - Jedan od ronilaca je saopštio da je operacija spasavanja preostale dece i trenera u pećini nastavljena.

On je dodao da su u pećinu ušli isti ronioci koji su učestvovali u lučerašnjoj akciji.

9.00 - Juče je otpočeta akcija spasavanja, a spasioci su iskoristili trenutak jer je kiša prestala da pada da bi spasli prvu grupu od četvorice dečaka.

1 / 7 Foto: AP

Svi spaseni dečaci odmah su prebačeni u bolnicu i kako se navodi, u dobrom su zdravstvenom stanju.

7.15 - Milioner Ilon Mask je na svom Tviter nalogu podelio fotografije i video-snimke metalne podloge za koju tvrdi da bi mogla pomoći spasavanju grupe dečaka zarobljenih u pećini na Tajlandu. O čemu se radi, pročitajte OVDE.

6.45 - Podsetimo, 12 dečaka i njihov fudbalski tim ušli su u pećinu 23. juna. Nakon što su pronađeni, otpočet je rad na njihovom spasavanju, koje je izuzetno komplikovano jer su tuneli koji vode do pećine poplavljeni, pa dolazak u pećinu predstavlja izazov i za iskusne ronioce.

Dečaci, od kojih neki ne znaju da plivaju, niti rone, treba da prerone i prepešače opasn put kroz mračne tunele dug 4 kilometra.

PREOKRET NA TAJLANDU! 4 dečaka na slobodi, SPASAVANJE OSTALIH UGROŽAVA OBILNA KIŠA! Nastavak akcije najavljen za SUTRA (FOTO, VIDEO)

Jedan od ronilaca koji je učestvovao u akciji spasavanja je poginuo pošto je ostao bez vazduha tokom ronjenja i to kada se vraćao sa misije u kojob je deci dostavljao boce sa kiseonikom. Kurir.rs

Foto: Reuters, EPA, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track