MISTERIOZAN ZVUK OPSEDA GRAD: Stanovnici na stravičnim mukama, evo šta im se dešava!(VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

horor u meksiku

MISTERIOZAN ZVUK OPSEDA GRAD: Stanovnici na stravičnim mukama, evo šta im se dešava!(VIDEO)

Planeta -

Već decenijama stanovnici pustinjskog gradića Taos u Novom Meksiku okruženi su misterioznim zvukom. Reč je o neprekidnom niskofrekventnom šumu koji neki upoređuju sa udaljenim zvukom rada dizel motora.

Međutim stalna izloženost ovom zvuku izaziva glavobolje, nesanicu, neprijatnost, pa čak i probleme s disanjem. Iako ne može da se čuje golim uhom, različiti uređaji za detekciju zvuka nisu uspeli da ga registruju.

Štaviše, u Taos su dolazili brojni istraživački timovi kako bi otkrili uzroke ove neobične pojave, ali do sada niko u tome nije uspeo.

Prvi put je šum prijavljen početkom devedesetih godina prošlog veka, a profesor Džo Mulins sa Univerziteta u Novom Meksiku otkrio je da ga čuje dva odsto od oko 5.000 stanovnika Taosa.

Zvuk se obično čuje iznenada, vrlo je tih, a ljudi ga čuju barem jednom nedeljno. Svedoci tvrde da se zvuk jače čuje u malim i zatvorenim prostorima kao što je automobil ili kuća što dodatno doprinosi bizarnosti cele situacije.

Kako nauičnici nemaju objašnjenje za ovu pojavu to je dovelo do mnogih teorija zavere. Neki tvrde da je zvuk proizvod vanzemaljske aktivnosti, što dodatno opravdavaju činjenicom kako se Taos nalazi svega 500 kilometara od Rozvela u kojem je 1947. godine navodno pao neidentifikovani leteći objekat.

Drugi veruju da šum ima veze sa tajnim projektom američke vojske koja je već radila ispitivanja sa niskofrekventnim zvucima u prošlosti, dok treći pretpostavljaju da je u pitanju neki prirodni fenomen, odnosno problem sa sluhom kod osoba koje ga čuju.

Novija istraživanja pretpostavljaju da Taosov šum može da bude posledica dva dubokookeanska talasa iste frekvencije koji putuju u različitim smerovima.

Neobjašnjivi zvuci nisu rezervisani samo za ovaj američki gradić – štaviše, čuju se širom sveta.

Kurir.rs/mysticsciences.com

Foto

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track