MEDICINSKA SESTRA IZ PAKLA: Japanka ubila 20 pacijenata na kraju smene iz JEZIVOG RAZLOGA (VIDEO)
Foto: Profimedia

surovo

MEDICINSKA SESTRA IZ PAKLA: Japanka ubila 20 pacijenata na kraju smene iz JEZIVOG RAZLOGA (VIDEO)

Planeta -

Medicinska sestra u Japanu je osumnjičena za ubistvo najmanje 20 starijih pacijenata tako što im je u infuziju dodala sredstvo za dezinfekciju.

Prema njenim rečima to je uradila naa kraju smene kako bi izbegla neprijatnost da porodicama saopšti da je pacijent umro.

Aiumi Kuboki, 31, uhapšen je zbog sumnje da je ubiatvo 88-godišnjeg Sozo Nišikave u bolnici Oguči u Jokohami, jugozapadno od Tokija, u septembru 2016. Ona se takođe dovedi u vezu u pitanje zbog smrti Nobuo Iamakija (88), dva dana kasnije.

Od kada je uhapšena, Kuboki je priznala policiji da je ubila dvojicu kao i "oko 20 drugih pacijenata" na odeljenju intezivne nege prenosi dnevnik Asahi.

Policija veruje da infuzija namerno kontaminirana dezinfekcionim sredstvom sadrži otrovni benzalkonijum hlorid, koji je ssvim sigurno ubio prve dve žrtve.

Kuboki je navodna rekla policiji da je želela da se osigura da su pacijenti umrli kada nije na dužnosti, tako da ne bi morala da objasni okolnosti njihove smrti njihovim porodicama.

"Bilo bi neprijatno ako bi ta odgovornost pala na mene", rekla je ona.

Lekari su u početku verovali da su Nišikava i g Iamaki umrli prirodnom smrću, iako je obdukcija otkrila sredstvo za dezinfekciju u njihovim telima. Naknadna istraga i činjenica da je otrov nađen i u telu 89-godišnjeg muškarca i žene starosti 78 koji su umrli otprilike u isto vreme.

Njihova smrt se poklopila sa nizom incidenata za koje je policija sumnjala da je odgovoran neko od osoblja. Pocepan je niz uniformi, a neko je nebezbedno otvorio pakete za infuziju.

Kuboki se kao medicinska sestra zaposlila 2008. godine u bolnici Oguči u 2015. godine nakon što je radila u drugom zdravstvenom objektu. Zvaničnik u bolnici, rekao je lokalnim medijima da se ona "smatra odgovornom", iako je "teško da shvatim šta je zaista razmišlja".

Kurir.rs/Telegraph

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track