Najnovije vesti

PLANETA SE UJEDINILA NA TAJLANDU! SPASIOCI DOŠLI IZ SVIH KRAJEVA SVETA Foke: Ne znamo da li je to ČUDO ILI NEŠTO DRUGO!
Foto: EPA, AP, Reuters

TIM UN

PLANETA SE UJEDINILA NA TAJLANDU! SPASIOCI DOŠLI IZ SVIH KRAJEVA SVETA Foke: Ne znamo da li je to ČUDO ILI NEŠTO DRUGO!

Planeta

Tajlandske mornaričke foke su posle operacije spasavanja 12 dečaka i njihovog fudbalskog trenera iz pećine na severu zemlje, objavili na Fejsbuku da ne znaju da li je to čudo, nauka ili nešto drugo.

"Ne znamo da li je to čudo, nauka ili šta već. Svih 13 članova tima Divlje svinje su sada van pećine", napisale su mornaričke foke.


Šef misije spasavanja i guverner provincije Čiang Rai u kojoj se nalazi pećina Narongsak Osotanakorn, opisao je misiju spasavanja kao "Tim Ujedinjenih nacija", budući da su u njemu bili specijalci i volonteri iz Velike Britanije, Kine, Mjanmara, Laosa, Australije, SAD, Japana i mnogih drugih zemalja.

Lokalno stanovništvo koje živi u blizini pećine davalo je tokom akcije spasavanja svoj doprinos spremajući hranu, čisteći opremu ronilaca i obezbeđivanjem besplatnog prevoza. Atmosfera kod pećine je sada poprilično vesela.

Akciju spasavanja pozdravili su svetski lideri - američki predsednik Donald Tramp, britanska premijerka Tereza Mej i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Kurir.rs/Tanjug
Foto: EPA, AP, Reuters

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

EKSKLUZIVNO: NAJBOLJI SRPSKI RONILAC OTKRIVA KAKVE SU ŠANSE ZA SPAS ZAROBLJENIH DEČAKA! Ni najveći profesionalci ne žele da zarone u pećinama! (KURIR TV)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...