NEMCI ZABRANILI ERDOGANOVU BANDU: Grupa  Osmanen Germania optužena za  kriminal, ali i napade na protivnike turskog predsednika (VIDEO)
Foto: Profimedia

efikasno

NEMCI ZABRANILI ERDOGANOVU BANDU: Grupa Osmanen Germania optužena za kriminal, ali i napade na protivnike turskog predsednika (VIDEO)

Planeta -

Ministarstvo unutrašnjih poslova Nemačke zabranilo je rad grupe "Osmanen Germania" koju pretežno sačinjavaju građani turskog porekla i kojoj se pripisuje uska povezanost sa strankom AKP turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

"Ova grupa predstavlja veliku opasnost po društvo“, stoji u saopštenju MUP.

grupa, koja po izgledu liči na motociklističke bande poput "Anđela pakla",

zvanično je registrovana kao bokserski klub, a pripisuju joj se umešanost u krijumčarenje droge, ubitva, otmice, svodništvo i prisiljavanje na prostituciju.

foto: Profimedia

Protiv osmorice pripadnika ove grupe se u Štutgartu trenutno vodi proces za ista krivična dela. Proglašenju zabrane prethodili su pretresi u prostorijama grupe po celoj Nemačkoj.

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer najavio je odlučnu borbu protiv svake vrste organizovanog kriminala. "Ko odbacuje pravnu državu ne može od nas da očekuje bilo kakvu vrstu popustljivosti“, rekao je on.

Prema informacijama ministra unutrašnjih poslova savezne pokrajine Severna Rajna Vestfalija, Herberta Rula, pripadnici "Osmanen Germania“ praktikuju nasilje i protiv političkih protivnika turskog predsednika Erdogana, na primer Kurdske radničke stranke (PKK).

Kurir.rs/t-online.de

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track