OVOGA SE EU BOJI VIŠE NEGO RUSKIH TENKOVA: Nemački magazin otkrio VELIKU PRETNJU, prvi na udaru je BERLIN (VIDEO)
Foto: Profimedia

nema rešenja

OVOGA SE EU BOJI VIŠE NEGO RUSKIH TENKOVA: Nemački magazin otkrio VELIKU PRETNJU, prvi na udaru je BERLIN (VIDEO)

Planeta -

Nemački portal Kontra Magazin piše kako stvarna pretnja Evropi nije Rusija, već talas migranata iz Afrike i Bliskog istoka i napominje da se Evropa može "pretvoriti u region Trećeg sveta".

"Ako zanemarimo NATO propagandu o "ruskoj pretnji", postaje jasno što zaista predstavlja pretnju opstanku Evrope. To su tokovi migracija iz Afrike i Bliskog istoka”, navodi Kontra Magazin.

Autor članka smatra da je nakon raspada Sovjetskog Saveza Rusija uvek odgovarala na agresiju Zapada, ali je sama nikada nije pokazala. Štaviše, pokušavala je da se približi evropskim silama. Pravi problem je povezan s neprestanim prilivom migranata, koji mogu da potresu poredak koji se u Evropi formirao vekovima.

Novinar ističe kako evropska društva nikada nisu razvila kulturu potpuno otvorenu za migrante, pa se stanovništvo tih zemalja “uplašilo” od promena koje se događaju. Stoga ne treba da čudi da u Evropi rastu nacionalističke snage, stranke i pokreti koji zagovaraju ograničenje protoka migranata.

Prema rečima autora, zapadnjaci na televiziji svakodnevno gledaju košmarne prizore snimljene u Africi i na Bliskom istoku i ne žele da to vide u svojoj domovini.

Oni ne ulaze u srž i uzroke problema i strah u njih je zapravo "prirodna reakcija". Autor je siguran da ljudi koji podržavaju stranke sa programom zatvaranja granica za imigrante nisu rasisti. Oni se jednostavno boje da bi Berlin mogao postati "novi Kabul", a Frankfurt "novi Mosul".

Istovremeno, pretnja da će ruski tenkovi "izbiti na Rajnu" je iluzorna, a čak i to bi bilo bolje nego da "Afrika i Bliski istok dosegnu Dunav". U tom slučaju će Evropa postati region Trećeg sveta, zaključuje autor.

Kurir.rs/Logično.com

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track