NETANIJAHU OŠTRO ZAPRETIO: Ako Hamas nije danas shvatio poruku, shvatiće je sutra!
Foto: AP / Jim Hollander Pool

RAKETE NA SVE STRANE

NETANIJAHU OŠTRO ZAPRETIO: Ako Hamas nije danas shvatio poruku, shvatiće je sutra!

Planeta -

Izraelski premijer, Benjamin Netanijahu, konsultovao se s ministrom odbrane Avigdorom Libermanom i komandantom vojske Gadijem Ajzenkotom o situaciji na jugu zemlje i navodno je odlučeno da se agresijom odgovori na agresiju i da izraelska strana pojača svoje snage koliko je potrebno.

Izrael je odlučio da "preduzme snažnu akciju protiv agresije u Gazi", saopštio je danas neimenovani zvaničnik izraelske vlade, nakon što su između dve strane izbili najgori sukobi od rata 2014. godine.

"Proširićemo odgovor koliko god je potrebno. Ako Hamas ne shvati danas našu poruku, shvatiće je sutra!", rekao je Netanijahu.

foto: AP

Podsetimo, izraelska vojska je pogodila više 40 meta u Gazi u poslednja 24 sata, dok je 90 raketa tokom prošle noći i danas ispaljeno na Izrael, a dvadesetak je presreo sistem protiv raketne odbrane Gvozdena kupola, prenose izraelski mediji.

foto: EPA

Sirene za raketnu uzbunu oglasile su se više od 140 puta u pograničnim naseljima.

Najmanje dva Palestinca ubijena su u izraelskom vazdušnom udaru, dok su najmanje tri Izraelca ranjena palestinskim raketama ispaljenim u pravcu Izraela.

Kurir.rs/Ynetnews.com Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track