SPASILAC I MILIJARDER NA KRV I NOŽ! RONILAC: Zabij tu podmornicu tamo gde boli MASK: Ona radi, pedofilu! (VIDEO)
Foto: Printscreen CNN, Reuters

SVAĐA POSLE AKCIJE SPASAVANJA

SPASILAC I MILIJARDER NA KRV I NOŽ! RONILAC: Zabij tu podmornicu tamo gde boli MASK: Ona radi, pedofilu! (VIDEO)

Planeta -

Britanski ronilac koji je učestvovao u spasavanju dečaka iz pećine na Tajlandu razmišlja o tužbi protiv Elona Muska, koji ga je nazvao pedofilom, piše Gardijan.

Ronilac Vern Ansvort nazvao je medijskim trikom Maskovu ponudu za pomoć u spasavanju trenera i 12 dečaka, koje je pratio ceo svet.

Milijader Mask doneo je tajlandskim spasiocima mini-podmornicu dizajniranu za izvlačenje dečaka, ali ispostavilo se da je neupotrebljiva u datim okolnostima. Neki su na društvenim medijima pohvalili Maskov napor, ali mnogi su ga optužili za samopromociju.

"Može da zabije sebi tu podmornicu gde boli", revoltirano je rekao spasilac Vern Ansvort za CNN. "Nije bilo šanse da radi. On nema pojma kakav je prolaz kroz pećine. Podmornica je duga oko šest stopa (nešto manje od dva metra) i kruta, ne bi mogla da prođe krivine ko prepreka. Ne bi prošla prvih 50 metara u pećini. Običan PR trik", odrezao je Ansvort.

Mask je u nedelju na Twitteru objavio da će snimiti video kojim će dokazati da bi njegova mini podmornica bila uspešna u spasavanju i dodao: "Žao mi je, pedofilu, ali to si tražio."

Kevin Bomon je primetio da "Mask naziva pedofilom čoveka koji je pronašao dečake", a milijarder mu je odgovorio: "Kladim se u potpisani dolar da je to istina". Usledile su žestoke kritike - u diskusiju su se uključili brojni učesnici i grdili, ali i vređali Maska zato što opasno i neodgovorno na internetu iznosi tako ozbiljne optužbe.

Musk je kasnije izbrisao svoje objave, ali Ansvort kaže da razmišlja da ga tuži.

"Šokiran sam i besan. Nazvao me pedofilom. Mislim da ljudi shvataju kakav je on čovek", rekao je Ansvort za Gardijan. Mask je ranije na Tviteru uvredio još jednog kritičara koji je njegovu ideju o podmornici nazvao "apsurdnom".

"Prati me i dalje, kretenu", napisao je Musk u objavi koju je u međuvremenu takođe obrisao.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Reuters, Printscreen CNN

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track