OVO JE NOVINAR KOGA SU IZBACILI SA KONFERENCIJE: Hteo Trampu i Putinu da postavi jedno pitanje, umesto toga nastao pravi haos (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

INCIDENT U HELSINKIJU

OVO JE NOVINAR KOGA SU IZBACILI SA KONFERENCIJE: Hteo Trampu i Putinu da postavi jedno pitanje, umesto toga nastao pravi haos (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Pre nego što je počela konferencija za medije američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog lidera Vladimira Putina, obezbeđenje je iz sale izbacilo jednog novinara.

1 / 6 Foto: EPA

Kako se posle ispostavilo, radi se o Semu Huseiniju, direktoru komunikacija jednog nevladinog instituta za javnu tačnost koji je došao da izveštava o samitu sa akreditacijom magazina "Nacija" (The Nation).

Njegov institut se bavi promovisanjem "progresivnih stručnjaka kao alternativnih izvora informacija za medije".

foto: Reuters

Problem je nastao kada je počeo da pokazuje natpis "Sporazum o zabrani nuklearnom naoružanju".

"U vreme kada ova administracija omalovažava medije, brinu nas navodi da je on na silu izveden sa konferencije", navodi se u saopštenju magazina.

foto: EPA

Obezbeđenje ga je izvelo iz sale, ali mu je kasnije dozvoljeno da se vrati po svoje stvari. Ruske vlasti su njegov natpis nazvale "zlonamernim".

"Zašto me dirate? Ja vama kažem šta radim, potpuno sam otvoren. Želim da pitam o nuklearnom naoružanju. Čekajte, zgazićete mi naočare, o Bože", rekao je dok su ga obaveštajci izvodili.

Sporazum o zabrani nuklearnog naoružanja je prvi međunarodni dokument kojim se traži zabrana ovakvog oružja, ali ni Rusija ni SAD ga nisu potpisale.

Kurir.rs

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track