KINESKI AUTOBUS UŽASA: Vozač doživeo moždani udar, DVOJICA HEROJA spasli 30 putnika SIGURNE SMRTI (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

sreća

KINESKI AUTOBUS UŽASA: Vozač doživeo moždani udar, DVOJICA HEROJA spasli 30 putnika SIGURNE SMRTI (VIDEO)

Planeta -

Ovo je dramatičan trenutak kada su dva putnika spasila autobus pun ljudi nakon što je vozač doživeo moždani udar i srušio se za volanom.

Snimci kamera iz međugradskog autobusa pokazuju vozača koji je doživeo moždaniudar, a onda se srušio sa strane sedišta: Bio je još vezan sigurnosnim pojasom, dok je vozio na autoputu u gradu Lini u istočnoj Kini u provinciji Šandong.

Ksi Šangpan, koji je tada bio u autobusu, osetio da je autobus udario u ogradu, tako da je skočio i zgrabio volan.

Snimci zatim pokazuju drugog putnika, Vu Luepinga, koji je takođe skočio da pomogne, a onda je par uspešno parkirao autobus pored puta pre nego što su pozvali policiju.

Ksi ( 45) godina, koji je već više od 20 godina bio vozač autobusa, rekao je da su bili 17 sati na putu kada je njihov vozač doživeo moždani udar.

"Osećao sam da je autobus udario u prepreku, pa sam pomislio da je vozač zaspao i krenuo da ga probudim. Tada sam video vozača potpuno nesvesnog, da nije bilo pojasa bi na pod", rekao je Ksi.

"Bio sam tako šokiran da nisam mogao da pozovem pomoć. Sve što sam hteo da uradim je bio da zgrabim volan. Imali smo sreće što u blizini nas nije bilo drugih vozila u trenutku kada je autobus bio van kontrole", kaže Ksi Vozač autobusa je odveden u bolnicu u hitnu pomoć i još uvek se oporavlja od moždanog udara.

U međuvremenu, Ksi i Vu su proglašeni za heroje zbog spašavanja više od 30 putnika.

Kurir.rs/Metro

Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja