Najnovije vesti

PREMIJER LIBIJE: Od haosa nakon ubistva Gadafija šverceri profitiraju! Ne dozvoljavamo da se kod nas smeste migranti koje EU ne želi!
Foto: Profimedia

libija odbila predlog EU

PREMIJER LIBIJE: Od haosa nakon ubistva Gadafija šverceri profitiraju! Ne dozvoljavamo da se kod nas smeste migranti koje EU ne želi!

Planeta

Predsednik libijske vlade nacionalnog jedinstva Fajez al Saradž kategorično je danas odbio evropski predlog da u Libiji budu otvoreni prihvatni centri za migrante koji žele da odu u EU.

"Apsolutno se protivimo činjenici da Evropa hoće zvanično kod nas da smesti migrante koje sama ne želi da u EU", rekao je Saradž u izjavi nemačkom listu Bild.

foto: Reuters / Philippe Wojazer

Libijski premijer je rekao da njegova zemlja takođe ne želi dogovore sa EU o tom pitanju u zamenu za novac.

"Veoma sam iznenađen što u Evropi niko više ne želi da prihvati migrante već nam nude da mi primimo nekoliko stotina hiljada", dodao je Saradž koji je savetovao EU da više vrši pritisak na zemlje odakle potiču migranti umesto na Libiju gde šverceri migranata profitiraju od haosa nastalog posle smene i ubistva Moamera el Gadafija.

EU, čije su članice podeljene po pitanju prijema migranata, navela je krajem juna da razmatra mogućnost otvaranja prihvatnih centara van svojih granica.

Kurir.rs / Beta

Foto: Reuters / Philippe Wojazer

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...