ON JE PALIO VATRU: Uhapšen piroman snimljen kako podmeće požare na jugu Grčke! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook/Giorgos Mitropoulos

ZAHVALJUJUĆI DOJAVI GRAĐANINA

ON JE PALIO VATRU: Uhapšen piroman snimljen kako podmeće požare na jugu Grčke! (VIDEO)

Planeta -

Zahvaljujući dojavi Jorgosa Mitropulosa, u Maratiji, na jugu Grčke, uhapšen je jedan piroman koji je podmetao požare.

Mitropulos ga je snimio na delu i smesta obavestio policajce, o čemu je portal Kurir.rs juče pisao. U međuvremenu, objavio je i drugi video koji je snimio prateći zločinca i na kom je snimljen još jedan požar koji je podmetnuo. Evo ga:

Mitropulos, inače dobrovoljni spasilac, objavio je na svom profilu na Fejsbuku da je snimak napravio u nedelju, 22. jula, dok je prolazio kroz Maratiju. Prvo je video nekoliko vatri, a zatim i čoveka koji zalazi u grmlje.

"Postao sam sumnjičav da podmeće požare i počeo sam da ga pratim, a odmah sam obavestio i vlasti. Desetak minuta i jedan kilometar kasnije, opet sam ga video kako ponovo zalazi u grmlje. Videćete ga na snimku u travi, tada sam pozvao vatrogase i video da zelenilo počinje da se dimi. Sutradan je uhvaćen u Amalijadi i nadam se da će biti osuđen", naveo je Mitropulos.

Grčki mediji potvrđuju da je ovaj piroman uhapšen i da će ubrzo biti izveden pred sud.

U katastrofalnim, najverovatnije podmetnutim požarima, u oblasti oko Atine od ponedeljka uveče poginule su 82 osobe, među kojima je mnogo dece, a više od 180 osoba je povređeno. Razmere ove tragedije tek treba ustanoviti, a u Grčkoj je na snazi trodnevna žalost.

Kurir.rs/Facebook/Altsantiri.gr

Foto: Printscreen Facebook/Giorgos Mitropoulos

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track