DECA S OCEM SKOČILA U PROVALIJU BEŽEĆI OD POŽARA: Pismo njihove majke treba da pročita SVAKI RODITELJ (VIDEO)
Foto: EPA

srce da pukne

DECA S OCEM SKOČILA U PROVALIJU BEŽEĆI OD POŽARA: Pismo njihove majke treba da pročita SVAKI RODITELJ (VIDEO)

Planeta -

Nekoliko dana nakon požara u Grčkoj u kojem je život izgubilo najmanje 85 ljudi, u javnost je procurelo pismo žene koja je u katastrofi izgubila dvoje dece i muža.

Njeno ime nije objavljeno, ali je poznato da je u požaru izgubila 13-godišnju Evitu, 11-godišnjeg Andreasa i supruga Grigorisa (54).

Ona u trenucima požara nije bila kod kuće, a ostatak porodice ostao je u Matiju, mestu koje je gotovo celo nestalo u požaru. Otac je s decom pobegao iz kuće, ali vatra ih je izgurala do samog ruba litice. Nažalost, očajni otac i deca nisu imali izbora nego da skoče u 15 metara duboku provaliju. Niko nije preživeo.

Mala Evita je inače bila juniorska prvakinja u biciklizmu i bila je predodređena za novu grčku sportsku zvezdu. Nastupala je za slavni grčki klub AEK.

Tragičnu sudbinu nesrećne gospođe Fytros razotkrio je novinar i njen lični prijatelj Babis Papapanayiotu. On je izašao u javnost s pismom koje mu je poslala nesrećna žena. Nije pročitao celo pismo, već samo deo, ali i taj manji deo koji je čitao u jednoj televizijskoj emisiji, čiji su učesnici bili šokirani onim što čuju, slomio je srce celoj državi.

"Pokušavam da budem jaka kao moja Evita. Ona je oduvek bila snažna i to je dokazala više puta. Uverena sam da je Grigoris dao sve od sebe da spase decu. Na kraju nije uspeo i ne krivim ga. To je bila Božja volja“, napisala je gospođa Fytros, opisavši poslednji razgovor sa svojim voljenima.

"Još mi u ušima odzvanjaju reči mog Andreasa. Slatkim glasom mi je rekao: ’Mama, plašim se, zabrinut sam, ali ne bi trebalo da dolaziš po nas. Ne želim ni da pokušaš da dođeš, sve je zatvoreno i nećeš uspeti‘. Pokušala sam na kraju da dođem do njih, četiri sata sam se borila da prođem, ali nisam uspela. Nemam reči. Kada uspem da identifikujem svoje momke — država je i na tom polju potpuno zakazala — tada ću i sa sigurnošću moći da kažem: Ostala sam bez svega. Ljudi, grlite svoju decu svaki dan“, stoji u pismu neutešne žene.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track