Najnovije vesti

BELA KUĆA: Tramp otvoren za posetu Moskvi kad ga Putin pozove
Foto: EPA / Michael Reynolds

KOMUNIKACIJA

BELA KUĆA: Tramp otvoren za posetu Moskvi kad ga Putin pozove

Planeta

Bela kuća je danas saopštila da je američki predsednik Donald Tramp "otvoren za posetu Moskvi" čim dobije "formalni poziv" od ruskog predsednika Vladimira Putina, a to saopštenje je izdato nakon što je Putin danas poručio da je spreman za novi sastanak sa Trampom - bilo u Vašingtonu ili u Moskvi.

"Tramp se raduje poseti predsednika Putina Vašingtonu posle 1. januara i otvoren je za posetu Moskvi nakon što dobije formalni poziv", saopštila je portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders, prenosi AP.

Tramp je prvobitno pozvao Putina da poseti Vašington ove jeseni radi ponovnog sastanka posle nedavnog samita dva lidera u Helsinkiju, ali je Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton ove nedelje rekao da Tramp sada smatra da bi do novog susreta trebalo da dođe "nakon što se završi ruski lov na veštice" i "posle 1. januara".

Putin je danas izjavio da je spreman da pozove Trampa u Moskvu, kao i da je spreman da poseti Vašington ako uslovi za sastanak budu adekvatni.

"Spremni smo da pozovemo predsednika Trampa u Moskvu, gde je on, inače, već bio pozvan da dođe, i već sam mu to rekao", izjavio je Putin, dodavši da je spreman i da putuje u Vašington, ukoliko tamo budu postojali odgovarajući uslovi za njegov rad s Trampom.

Telefonski razgovori na relaciji Moskva-Vašington, zaključio je ruski predsednik, nisu dovoljni, te se dve strane moraju sastati kako bi razgovarale o pitanjima kao što su nuklearni sporazum sa Iranom i globalni sukobi.

Kurir.rs/Tanjug

Foto:EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...