USPEH SIRIJSKE VOJSKE: Posle 7 godina zauzeli granicu sa Golanskom visoravni!
Foto: EPA

ekstremisti se predali

USPEH SIRIJSKE VOJSKE: Posle 7 godina zauzeli granicu sa Golanskom visoravni!

Planeta -

Snage sirijske vlade zauzele su danas granicu s Golanskom visoravni i prvi put u sedam godina povratile kontrolu nad tom oblasti, posle predaje ekstremista na poslednjem delu te teritorije koji su kontrolisali.

I vladini mediji i opoziciona Opservatorija za ljudska prava izvestili su o uspehu snaga sirijskog predsednika Bašara Asada protiv džihadista povezanih s Islamskom državom, posle šestonedeljnih borbi na jugozapadu Sirije.

Opservatorija je navela da su ekstremisti danas predali kontrolu nad basenom reke Jarmuk na jugozapadu Sirije, a medij blizak sirijskim vlastima javio je da je vojska uspostavila kontrolu duž granice s Golanskom visoravni, teritorijom koju je Izrael okupirao u ratu protiv Sirije 1967. godine.

Vladine snage su izgubile kontrolu nad granicom 2011. godine, kada je počela pobuna protiv vladavine predsednika Bašara Asada, a ekstremisti povezani s Islamskom državom kasnije su preuzeli tu oblast od opozicionih snaga.

Asadove snage sada kontrolišu gotovo čitavu jugozapadnu Siriju pošto su prošlog meseca osvojile provincije Dara i Kuneitra u borbama sa snagama opozicije i Islamskom državom.

Kurir.rs/Beta

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track