PUSI RAJOT NA SLOBODI PAR SEKUNDI: Članovi pank grupe privedeni odmah po izlasku iz zatvora (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

efikasno

PUSI RAJOT NA SLOBODI PAR SEKUNDI: Članovi pank grupe privedeni odmah po izlasku iz zatvora (VIDEO)

Planeta -

Nakon što su odslužili petnaestodnevnu zatvorsku kaznu, članovi i članice grupe Pusi Rajot koji su upali na teren na finalu Svetskog prvenstva opet su zatvoreni.

Njih četvoro ponovno su privedeni bukvalno dok su izlazili iz zatvora, gde su odslužili kaznu za ilegalno nošenje policijskih uniformi i kršenje pravila za gledaoce utakmica Svetskog prvenstva.

Naime, upali su na teren na utakmicu Hrvatske i Francuske 15. jula maskirani kao policajci.

Kao što se vidi na snimku koju je objavio Gardijan, Pjotr Verzilov, Nika Nikulšina, Olga Kuračjova i Olga Paktušova izišli su sa osmesima na licima, i ne sumnjajući da će ih policajci na izlazu momentano opet privesti.

O privođenju je preko Tvitera javio sam Verzilov, koji je u trenutku privođenja bio odvojen od svojih koleginica. "Policijska stanica Lužnjiki kaže da postoji zahtev da nas zadrže preko noći - dok se neke procedure ne obave ujutro. Zadržaće nas sve opet preko noći, kaže policija. Ali nema optužnice", napisao je Verzilov.

Zasad nije poznato zašto su aktivisti opet privedeni, piše BBC.

Verzilov je ranije, u intervjuu koji je dao iz zatvora, rekao kako se ne slaže sa pozivima na bojkot sportskih takmičenja u Rusiji, ali da je izbegavanje kritikovanja onoga što se događa u njegovoj zemlji pogrešno.

Kurir.rs/Gardian

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja