OSTAVKA 4 GODINE POSLE NESREĆE: Šef civilne avijacije Malezije odlazi zbog MH370
Foto: EPA, AP, Reuters

ZBOG BROJNIH PROPUSTA

OSTAVKA 4 GODINE POSLE NESREĆE: Šef civilne avijacije Malezije odlazi zbog MH370

Planeta -

KUALA LUMPUR - Šef malezijske civilne avijacije Azarudin Abdul Rahman podneo je ostavku zbog propusta koji su juče obelodanjeni u izveštaju nezavisne istrage o nestanku aviona "Malezije erlajnz" na letu MH370 pre četiri godine.

Rahman je rekao da se u tom izveštaju se ne krivi odeljenje civilne avijacije za gubitak aviona, ali je utvrđeno da centar za kontrolu leta nije poštovao procedure rada.

"Posle mnogo razmišljanja odlučio sam da podnesem ostavku", rekao je Rahman i dodao da će sa svog radnog mesta otići za dve nedelje.

Nestali avion leteo je iz Pekinga u Kuala Lumpur kada mu se iznad Indijskog okeana izgubio svaki trag. Jedini potvrđen znak da je reč o avionu tipa Boing 777 bila su tri isprana dela krila koja su pronađena na obalama Indijskog okeana.

"Oušn Infiniti" je 29. maja opozvala istragu nakon što je tri meseca istraživala 112.000 kvadratnih kilometara, ali nije došla do značajanijih otkrića. To je bila druga velika potraga nakon što su Australija, Kina i Malezija neuspešno završile potragu na 120.000 kvadratnih kilometara Indijskog okeana, što je koštalo 147 miliona dolara.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track