AUTOM IH RAZBILI, PA SE VRATILI DA IH DOKRAJČE: Procurio snimak kako je 4 stranih biciklista brutalno izgaženo u Tadžikistanu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

ISTRAGA

AUTOM IH RAZBILI, PA SE VRATILI DA IH DOKRAJČE: Procurio snimak kako je 4 stranih biciklista brutalno izgaženo u Tadžikistanu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Planeta -

Brutalan napad na grupu stranih biciklista u ruralnoj oblasti blizu Dušanbea, prestonice Tadžikistana, sada se vodi kao mogući teroristički napad, navela je policija.

U napadu je poginulo dvoje Amerikanaca, jedan Holanđanin i jedan Švajcarac.

"Iako je istraga incidenta i dalje u toku, postoje dokazi da je reč o namernom napadu", rekao je Džef Ridenur, predstavnik Ambasade SAD u Dušanbeu.

Uznemirujući video na kom se vidi crni automobil kako udara grupu biciklista, zatim se vraća da ih dokrajči, šokirao je svetsku javnost. Snimak se tu završava, ali prema nekim izveštajima, vozač i njegovi saputnici su nakon toga izašli iz vozila i napali turiste vatrenim oružjem i noževima. Vlasti Tadžikistana pokrenule su opširnu potragu za počiniocima.

Automobil "daevu leganca", za koji se pretpostavlja da je korišćen u napadu, pronađen je u obližnjem selu Torbuloku. Tada je došlo do vatrenog obračuna između osumnjičenih i policije i tom prilikom je jedan od osumnjičenih ubijen, a jedan uhapšen. Trojica drugih počinilaca, među kojima je i vozač automobila, uspeli su da pobegnu, ali su ih snage bezbednosti sustigle i eliminisale, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Svi osumnjičeni su muškarci starosti između 19 i 21 godine.

Odgovornost je preuzela teroristička Islamska država, ali Raša tudej podseća da ta zločinačka organizacija preuzima "zasluge" za sve terorističke napade.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track