KINESKI PISAC OSUĐEN NA SMRT ZBOG MASAKRA KOJI JE POČINIO PRE 23 GODINE: Svoj monstruozni zločin opisao u romanu, ali jedan detalj ga je odao! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

četvorostruko ubistvo

KINESKI PISAC OSUĐEN NA SMRT ZBOG MASAKRA KOJI JE POČINIO PRE 23 GODINE: Svoj monstruozni zločin opisao u romanu, ali jedan detalj ga je odao! (VIDEO)

Planeta -

Nagrađivani kineski pisac Liju Jongbijao osuđen je na smrt zbog ubistava koje je počinio krajem novembra 1995. godine. Jongbijao je tada zajedno sa svojim prijateljem krenuo u pljačku jednog hostela u Huzhou na istoku zemlje, ali sve se otrglo kontroli i završilo masakrom.

Oni su najprije ubili jednog gosta kod kog su pronašli samo dolar i po, a zatim su u potrazi za još novca krenuli u krvavi pohod. Uubili su vlasnika hostela kod koga nisu pronašli dovoljno novca pa su upali u stan vlasnikove žene i ubili nju i njihovog unuka (13) koji se zatekao kod babe i dede.

Policija godinama tapkala u mestu i nije mogla da reši slučaj zbog nedostatka sigurnosnih kamera i evidencije gostiju, međutim pomogle su im dve ključne stvari: napredak forenzike i Lijuovo pisanje kriminalističkih romana.

Uskoro je postao član Društva kineskih pisaca i dobio mnoge nagrade za svoja dela. U jednom svom romanu opisao je zločin, što je izazvalo sumnju istražitelja.

Da je Liju ubica dokazano je uz pomoć opuška koji je pronađen na mestu zločina. Godinama je "čamio" na policama u zgradi lokalne policije, a kada je bilo moguće uraditi DNK analizu potvrđeno je da opušak pripada Liju.

.

Liju i njegov partner u zločinu priznali su krivnju te su osuđeni na smrt.

"Zaslužio sam da umrem ne jednom nego sto puta zbog toga što sam uradio", rekao je Liju, koji je već imao spremno pismo za svoju ženu u slučaju ako ga uhapse.

Kurir.rs/Njujork post

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track